Byggahus.se

Fukt under laminatgolv

 1. E
  Medlem · 101 inlägg

  einpajo

  Medlem
  Syrrans familj har lagt laminatgolv i sin lägenhet, vissa delar av golvet går genom ett kök (öppen planlösning mellan kök-hall, kök-vardagsrum och hall-vardagsrum) De bor på 5:e våningen i ett hus byggt i början på 90-talet. Huset är byggt i betong så alla golv ligger på betongen. Där de lagt golv är det en plastmatta under och själv laminatet är av den typen som har stegdämpare inbyggt.

  Nu en månad efter läggning har de fått problem med att golvet buktar och de valde då att bryta upp på det stället. De hittade då omfattande mögelskador på laminatgolvet. De kan inte riktigt förstå hur det har gått till. Eftersom det är i ett kök så har de haft silikon mellan list och golv (dock inte mellan listens överkant och väggen) Vad de vet så har de inte spillt något och kyl/fys har hållt tätt också, alltså vart kommer fukten från.

  - Kan den komma från betongen, tveksamt då platsmattan inte släppt och de bor som sagt på 5:e våningen dvs inte platta på mark syndromet.

  - Fukt i laminatet från "fabrik", förpackningarna har ju förvarats inomhus i butik och i deras hem innan läggning.

  - För tät skarv melllan vägg och laminat, kanske men hur skall man göra när man lägger laminat i kök, vart finns risken att ev spill kan ta sig under laminatet.

  Någon som har hört om något liknande innan. De som talar för att tätningen blivit för tät är att det är mitt i golvet dvs "ventilationen" har nått en bit men inte hela vägen in. Problemet är att det borde inte finnas så värst mycke fukt att ventilera bort..

  Nåja, hoppas på bra tips. De vill ju gärna återställa golvet men bara om de vet vad de skall göra rätt denna gången..
   
 2. L
  Medlem · 475 inlägg

  Lurvnos

  Medlem

  Re: Fukt under laminatgolv

  Mycket lurigt...
  Fukten måste ha tillkommit uppifrån.
  Har någon varit för ivrig med moppen? Laminatgolv
  skall helst inte våttorkas , och måste man så då med
  minimalt med vatten. En sån där "mirakeltrasemopp"
  funkar jättebra, helt utan vatten.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.