Byggahus.se

fukt problem, mek. ventilerade golv

 1. C
  Medlem · 2 inlägg

  cmdrjohnkoenig

  Medlem
  Är det nån här som har erfarenheter av mekaniskt ventilerade golv som t.ex. Giha (http://www.hisab.se) och Nivell (http://www.nivellsystem.se)?

  Har tittat lite närmare på båda system, men har svårt att bestämma mig.

  Jag har fuktproblem i ett 11 kvm sovrum i hörnet av huset, grunden är oisolerad platta på mark. Plattan är ganska ojämn, och det är 20-25cm mellan plattan och golvytan. Det gamla golvet var uppreglat och isolerat med mineralull, plattan är tätad med beck och tjärpapper. Jag har fått både rådet att förbättra fuktspärren med bitumen, och också att lämna det som det är, så att inte vattnet söker en annan väg (golven i rummen bredvd eller upp i väggarna). Om jag inte tätar om behöver jag nog desinfiera och mögelbehandla betongen, vad är det bästa medlet för det?

   
 2. Z
  Medlem · 1 432 inlägg

  zankan

  Medlem

  Re: fukt problem, mek. ventilerade golv

  Nivell system har jag monterat och arbetat med. Funkar mycket bra men det är lite bakjobb på det. Riva gammalt golv, täta ordentligt utmed andra väggar, samt montering av antingen luftdon eller luftade socklar. Ett annat tips är att lägga platonmatta och lufta socklar osv... Men vill man ha det idiot säkert funkar nivell el. dylikt..
   
 3. C
  Medlem · 2 inlägg

  cmdrjohnkoenig

  Medlem

  Re: fukt problem, mek. ventilerade golv

  Tack för tipset!

  Menar du med luftade socklar att ventilera med rumsluft eller med utomhusluft?

  Luftspalten verkar bli mycket mindre med platon än med nivellerade golv, kanske inte ett problem. Vad ska man isolera med? Gihas golvskivor är isolerade med fastlimmade  frigolitskivor, vilket jag tycker verkar säkrare fuktmässigt än nivells mineralullsskivor.

  Jag funderar på att lägga platonmatta under innerväggssyllarna som måste bytas, de ligger nu direkt mot betongen. Det är alltså icke-bärande väggar, 3.5m breda. Kan det fungera utan att väggen sätter sig alltför mycket? Vad är annars det bästa sättet att fuktisolera syllarna?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.