Byggahus.se

Fuffens?

 1. B
  Medlem Nivå 4
  Kan man på något vis kolla upp ett företags försäkringar utan att behöva ta uppgifter av dem..
  Jag har firmanamnet,deras organisationsnummer,adress m.m..

  MVH/Baritz
   
 2. klaskarlsson
  Medlem · Nivå 12
  Försäkringarna blir nog svårt. Du kan ju prova att ringa till deras försäkringsbolag (om du vet vilket det är) men dom brukar inte lämna ut uppgifter om klienter och det finns inget tvång.

  Däremot kan du ju kolla upp dom hos kronofogden och skatteverket bara genom två samtal, eller registrera dig på tex Ratsit och göra det över internet.

  /K
   
 3. C
  Medlem · Nivå 8
  Och även om De har en försäkring förutsätter en eventuell skada att de verkligen vill utnyttja sin försäkring och anmäla det inträffade till sitt försäkringsbolag.

  Vad Du bland annat kan göra är att: Be Din entrepenör visa upp en ansvarsförbindelse från sin försäkringsgivare som visar att han har en försäkring. OBSERVERA dock att ansvarsförbindelsen visar "bara" att han har en försäkring och att den är betald när ansvarsförbindelsen skrevs ut av försäkringsbolaget. Ingenting om att den gäller när skadan inträffat eller ens omfattas av hans försäkring... Detta är en djungel...

  För att trygga Dig själv: Be honom berätta var (i vilket bolag) han har sin försäkring och be om en fullmakt från honom som gäller till förmån för Dig och av denna fullmakt skall framgå att Du har rätt att ta del av information om hans försäking hos ifrågavarande försäkringsbolag. Fortfarande gäller dock att informationen Du får är färskvara han kan ju säga upp försäkringen dagen efter..... det finns fler om o men....

  carra