Byggahus.se

Frostfritt djup i västerbotten?

 1. Å
  Medlem · N/A · 1 inlägg

  Åsele

  Medlem
  Hej,
  Vi tänker i sommar ansluta sommarstugan till kommunens kommunala vattenlednignsnät. Men det blir lite special, eftersom att det kommer ske genom inkoppling via en idrottsanläggning som endast har sommarvatten...

  Jag har nu följande funderingar.

  1) Trots att det bara blir sommarvatten, kanske det vore ide att gräva ner vattenledningen på frostfritt djup "när man ändå håller på". Frågan blir då: Vad är "frostfritt djup" i Västerbotten (Åsele)?

  2) Kan det bli komplikationer om den "Nya" delen av ledningen, ligger djupare än den ursprungliga? Om vi stänger av vattnet tidigare än grannen (idrottsanläggningen) kommer det ju "Bli kvar" vatten i den den delen?

  Finns det någon som har några råd?

  Mvh
  Magnus
   
 2. T
  Medlem · dalarnas · 620 inlägg

  Tjacko

  Medlem
 3. Hemmakatten
  Medlem · 12 277 inlägg
  Om idrottsanläggningen bara har sommarvatten finns det väl ingen anledning för er att lägga era vattenrör på frostfritt djup. Enda anledningen vore om ni i framtiden skulle kunna få åretruntvatten, men det kräver att idrottsanläggningen får åretruntvatten. Det ni måste fråga är hur sannolikt det är.
   
 4. L
  Medlem · Stockholm · 82 inlägg

  Lasse B

  Medlem
  Det går att blåsa ut resterande vatten om någon del av er ledning ligger för djupt Koppa loss ledningen i båda ändarna blås med tryckluft ledningen tom klart
  så gör man i vår stugförening i Östergötland
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.