Byggahus.se

Friad för vapenbrott - ”getingdödare” inte olaglig

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 2 692 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
  • Laddar…
 2. M
  Medlem · Skåne · 957 inlägg

  mnils

  Medlem
  För att anknyta till tidigare tråd om varför polisen inte har tid att utreda inbrott så verkar detta vara en av anledningarna? Man slösar bort sin tid på att lagföra rent trams!
  Det framgår inte någon stans om mannen använt "vapnet" mot människor eller husdjur, och man kan fråga sig hur polisen fått kännedom om detta "vapeninnehav", är det idog spaning som ligger bakom?
   
 3. MathiasS
  Medlem · Stockholm · 28 974 inlägg
  Hur har en hemmabyggd zappare blivit föremål för åklagarens intresse?
   
 4. Nefrums
  Hobbysnickare · Lomma · 707 inlägg

  Nefrums

  Hobbysnickare
  Kanske nån stingslig granne från boet bredvid som anmält honom? ;)
   
 5. useless
  Lök. · Gävleborg · 21 744 inlägg

  useless

  Lök.
  Polisens undersökning slog fast att den gav: "upprepade elchocker som är smärtsamma och som tillfälligt slår ut de viljestyrda muskelgrupperna".

  Undrar vem dom testade den på? Grannen? :rolleyes:
   
 6. M
  Medlem · Skåne · 957 inlägg

  mnils

  Medlem
  med det resonemanget så måste ju en trasig förlängningssladd kunna klassas som ett dödligt vapen...
   
 7. useless
  Lök. · Gävleborg · 21 744 inlägg

  useless

  Lök.
  Det är kanske skillnad på uppsåtet?
   
 8. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 12 457 inlägg

  Alfredo

  Besserwisser
  Det är därför polisen har civilanställda. Annars finns det väl ofta någon i häktet...
   
 9. H
  Moderator · Stockholm · 44 202 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Antingen har han någon fiende som anmält för att jäklas, men jag skulle snarare gissa att ägaren av "vapnet" har testat det på någon, kanske i onyktert sammanhang, och så har han blivit anmäld.
   
 10. S
  Anonym
  Är det det fallet jag tänker på trimmade han en flugfångare ned kondensatorn, bytte nätet mot två stift, lindade ned camoflagefärgad eltape, viftade med den på jobbet och blev anmäld av sin arbetsgivare. Får inte skriva vad jag tänker om såna pga av forumets regler
   
 11. Gammelnörden
  Medlem · Uppsala län · 1 013 inlägg

  Gammelnörden

  Medlem
  Jag gissar att uppfinnaren hade en gemensam avenbokhäck med en granne och att han tyckte den hade vuxit nog för den skuggade hans hallonland, varpå han klippte den utan grannens samtycke. Då blev grannen bestört men ville behålla grannsämjan och bestämde sig för att vattna avenbokshäcken lite extra med sin lätt defekta vattenspridare. Det slutade i att uppfinnargrannen istället fick sin garageuppfart och garagevägg vattnade och i undertryckt vredesmod går över till grannen och frågar sammanbitet;
  - Gillar du plank?! Grannen svarar förvirrat; -Ja, det gör jag väl...
  Dagen därpå när grannen är på jobbet och därtill försenas på grund av bilköer in till bostadsområdet, i anslutning till ett av kommunen godkänt cykellopp, har uppfinnargrannen medelst 2,5 byggintresserade kusiner smäckt upp ett prefabplank, inköpt på närmsta bygglada med fördelaktiga priser, i tomtgränsen innanför den nu döende avenboksäcken.
  Vid denna tidpunkt har hallonen hunnit mogna och tilldrar sig allehanda sötsuktande insekter, däribland getingar. Uppfinnargrannen är inte allergisk men ogillar skarpt getingar på grund av en otrevlig incident vid en skolutflykt till Bodens fästning, där en viss fäbless för tomteklubbor och ungdomens skämtlynne slagit slint. Han trimmar därför en elektrisk insektsdödare och ger sig ut trägården på jakt runt hallonbuskarna. Uppfinnargrannen innehar dock inte samma vigör och spänstiga fysik som i sin ungdom. Samt envist suktande efter sötsaker har bidragit betänkligt till rundören. Flåsande, flämtande, gnölande som en förlorande tennispelare i värmebölja stapplar han runt och försöker träffa sina antagonister... Samtidigt har grannen suttit och slagit på byggahus.se om vad man ska göra med besvärliga grannar och har just gått ut i trädgården, på inrådan av flertalet forumdeltagare, för att leta efter tomtgränsrör. Då hör han något som får honom att tro att hans uppfinnargranne troligtvis befinner sig i nöd eller möjligtvis, men förhoppningsvis inte, bedriver otukt. Orolig men något nyfiken, kliver han upp på stubben till det träd som uppfinnargrannen sågat ner året innan, utan lov, för att skapa mer sol till sina hallonland. Väl uppe och i en sökande och lutande position över planket sammanträffar hans nuna med uppfinnargrannens sista desperata backhand och grannen får uppleva vad han senare beskriver för polisen som upprepade elchocker som är smärtsamma och som tillfälligt slår ut de viljestyrda muskelgrupperna... ;)
   
  Redigerat 5 jun 2018 14:44
 12. harry73
  bra på allt · Skåne · 13 783 inlägg

  harry73

  bra på allt
 13. Gammelnörden
  Medlem · Uppsala län · 1 013 inlägg

  Gammelnörden

  Medlem
 14. T
  Medlem · 1 234 inlägg
  Hur orkar man, snacka om att slösa skattepengar!
   
  • Laddar…
 15. ricebridge
  Husägare · Jönköping · 4 200 inlägg

  ricebridge

  Husägare
  Förefaller onekligen som om någon fått de viljestyrda hjärncellerna utslagna. Mer än tillfälligt.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.