Byggahus.se

- "Från och med nu gäller inga muntliga avtal!"

 1. N
  Medlem Nivå 3
  Så sa vår säljare och byggledare när min sambo träffade dem häromdagen. Sambon sa att det kändes precis som de sa....

  - Jaha,,,nu kan vi börja lura Er..........

  Varför sa de så?

  Vi har ju ett skriftligt kontrakt liksom....

  Sen på samma byggmöte kom det fram ytterligare kostnader som ingen sagt nåt om innan. För en månad sen sa de att schaktning under carport ingick, nu säger dom att bärlagret kostar,,,,,då kunde dom väl ha sagt det direkt när vi frågade....Det kanske inte är några våldsamma summor,,,,det är snarast principen....

  Vi bygger med Myresjöhus i Skåne. Allt har funkat bra hittills...men nu börjar man bli orolig.

  Huset kommer den 16 maj

  Nora
   
 2. B
  Medlem Nivå 7

  Re: - "Från och med nu gäller inga muntliga avtal!

  Se till att ni får papper på allt för annars kommer det att kosta pengar!!!
  En vän till mig bygger myrsjöhus i umeå det har kostat 200000kr mer än vad som står i kontraktet
  Det har tillkommit tex schaktning,sprängning,bärlagret,frakter,uppspakling av golv mm mm
   
 3. U
  Medlem Nivå 1

  Re: - "Från och med nu gäller inga muntliga avtal!

  Helt rätt bummse!
  Vi fick nästan 50.000 i extra markarbeten ("röjning", "finplanering av tomtmassor", "extra fyll") utan att någon nämnde det för oss i förväg. Efter det begärde vi skriftliga offerter från alla entreprenörer innan ett enda tilläggsarbete fick starta. Lite byråkratiskt kanske, men slutavstämningen gick sedan på 10 minuter och alla kostnader stämde.
   
 4. Bart
  Medlem · Nivå 9

  Re: - "Från och med nu gäller inga muntliga avtal!

  Även vi fick det stoppat i halsen vid byggstartmötet. Vi invände dock skriftligen på protokollet och godkände det inte. Protokollet är nu godkänt men med en invändning från vår sida att det inte är lagligt hållbart i den händelse vi glömt något säljaren lovat oss som vi sedan kommer på.

  Vi har genom hela processen begärt fasta- eller takpriser på allt. Dessa har alltid hållts, inga extra kostnader någonstans.

  Vi har haft fördelen att få hjälp genom hela arbetet av en person som är väl förfaren i byggentreprenadbranchen och snabbt talat om för Myresjöhus när de haft fel, eller till och med försökt få oss att avsäga oss våra lagliga rättigheter. Många gånger hade inte Myresjöhus representanter en aning om att det var lagkrav de försökte få bort. Som t ex att få oss att avsäga oss samtliga muntliga övernskommelser.

  Se till att få med en skriftlig invändning om att Myresjöhus måste precisera vilka muntliga avtal eller löften de vill att ni ska avsäga era krav på. Kan de inte göra det men ändå vill att detta ska stå i protokollet så godkänn inte protokollet utan att det står att ni motsätter er denna skrivelse.
   
 5. volvo
  Medlem Nivå 10

  Re: - "Från och med nu gäller inga muntliga avtal!

  De kanske har gått en kurs.......

  Skämt åsido.

  Entreprenörer och företag som bygger åt privatpersoner har en långtgående bevisbörda.
  Om kunden uppfattat innebörden av en överenskommelse på ett annat sätt än entreprenören så har kunden tolkningsföreträde. Dvs. det är kundens uppfattning som gäller tills entreprenören kan bevisa motsatsen.
  Enda sättet att kunna bevisa detta är att ha skriftligt på allt som överenskommits och att även tydliggöra att ingen muntlig beställning gäller förrän den bekräftats med en skriftlig överenskommelse.

  Detta förfarandet är vanligt förekommande.
  Som jag ser det så är det bra för båda parter eftersom inget kan missförstås.

  Hoppas ert husbygge fortsätter bra.