Byggahus.se

Foton på era nätverkslösningar? =)

 1. nsiak
  Medlem · VGL · 358 inlägg

  nsiak

  Medlem
  Lyfter fram denna tråd med min lösning, det är alltid kul att se hur folk har löst problem som oftast inte finns :D

  Jag bor "på landet" så det är endast internet via teleledning som är aktuellt. En stor fördel dock är att jag bara har ~750m (330 meter enligt telias mätning, så det måste väl vara någon riktigt fin kabel de använt :wow:) till telestationen och att Telia uppgraderade till VDSL förra året

  Övre patchpanel går till uttagen inne i huset, nedre till vänster är uttag i ett biorum jag byggt ovanför garaget och nedre till höger är för att fördela telefoni men jag har bara larmet och en telefon inkopplad som aldrig används...

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  541788_10151229799598742_682018305_n.jpg

  Börjar bli lite trångt i switcharna och D-linken börjar ge upp (1 uttag har helt gett upp) så planen är att uppgradera till en 24-portars Smartswitch.

  Hastigheten går ju inte att klaga på, betalar för 30-60 ner och upp till 12 upp.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  64572_10151233711768742_551978118_n.jpg
   
 2. lorens
  Medlem · Norrbotten · 866 inlägg

  lorens

  Medlem
  Håller precis på fundera hur jag ska lösa mitt problem med Router och internetuttag.

  Har en router som jag installerade då vi flyttade hit för 1,5 år sedan, tillfällig lösning som snart ska tas tag i tänkte jag då! ;) Nu är det dags, har ett problem att jag har 5 kablar och 4 uttag så det blir en switch eller något sånt också. (Ska ha typ 4-6 uttag till)

  Nåja, hos en som kan bygga men kan lite om datorer och nätverk så ser det iaf ut såhära! ;) Blir lite kontraster mot era lösningar!

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSCN2438.jpg
   
 3. F
  Medlem · Skåne · 235 inlägg

  Fjelie 17

  Medlem
  Ser ju jättefint ut.;)

  Vi gick helt över till trådlöst. Om jag inte fick till det så blev det hustrulöst istället. Tänkte inte efter speciellt länge...
   
 4. S
  Medlem · Norrbotten · 353 inlägg

  sukke2k

  Medlem

  Sv: Foton på era nätverkslösningar? =)

  Vill inte låta dryg nu men det är ingen här som upptäckt att för x antal år sedan började det säljas trådlösa routrar, nätverkskort osv :) eller är det någon speciell anledning till att man ska köra med kebel?
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  1357744866600.jpg

  Detta är iaf allt jag behöver till 4 datorer och tv
   
 5. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 11 239 inlägg

  Alfredo

  Besserwisser
  Jag har svårt att se problemet. Du har ju gott om plats att hänga en switch i röret bredvid routern. Välj gärna ett spännband i exempelvis en snygg orange färg så kommer det att se riktigt fint ut! :p;)
   
  • Laddar…
 6. lars_stefan_axelsson
  Besserwisser · Västra Götalands · 8 480 inlägg

  lars_stefan_axelsson

  Besserwisser
  Ja. Det fungerar alltid, snabbare och över längre avstånd (dvs genom väggar, bjälklag). Med "snabbare" så menar jag att man inte behöver dela bandbredd och signal/brusförhållande mellan flera användare och sina grannar alldeles osett att 1Gbps ethernet är snabbare än det man kan få ut över 802.11n (jag har ingen erfarenhet av "ac" själv).

  Vi som har tråd har naturligtvis trådlöst också, som komplement, för telefoner/surfplattor osv. Jag har t ex själv tre accesspunkter i huset, förutom mina tolv dubbeluttag gigabit ethernet. Skulle inte varken kunna eller vilja vara utan mitt trådade nätverk till servrar, TV osv. Det bara fungerar. Trådlöst, njae. Man slipper sladd, men tappar också mycket i latensvariationer, dropouts, prestanda och tillförlitlighet.
   
 7. TLovskog
  Medlem · Skåne · 988 inlägg

  TLovskog

  Medlem
  Enligt min filosofi så ... Trådlöst har man till trådlösa prylar, trådat till de som ändå behöver ett vägguttag. Etern är alldeles för värdefull resurs för att användas till stationära prylar.

  Har 11 trådlösa prylar och 17 stationära just nu i nätet. Skulle alla dessa dela på etern blir det inte bra på något vis.
   
  Redigerat 9 jan 2013 18:09
 8. Y
  Medlem · Skåne · 6 816 inlägg

  Yrrol

  Medlem
  Man bor inte på landet, påriktigt ifall man har 56,77mbit.. *avundsjuk* ;)
   
  • Laddar…
 9. lorens
  Medlem · Norrbotten · 866 inlägg

  lorens

  Medlem
  Javisst, jag har något orange 1-tons spännband liggandes i garaget, borde matcha gamla väggen som är orange! Kaske dock sta ta ett rött 4-tons band så det inte går av?! ;)

  Nåja, inom en "snar" framtid kommer detta fixas seriöst! ;)
   
 10. A
  Medlem · Stockholms län · 9 095 inlägg

  Avemo

  Medlem
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  Foto-0028.jpg

  Någon gång vilket år som helst skall det till en lucka över denna öppning. Troligen blir det även något mer ethernetuttag i huset med rör till denna hylla. ADSL-modemet är för övrigt användbart vid bakning. Det blir ganska varmt och passar utmärkt att ställa degbunken på för att degen skall jäsa ordentligt.
   
  • Laddar…
 11. M
  Moderator · Västernorrland · 11 182 inlägg

  Mats

  Moderator
  Ja hur jag har gjort finns ju i nätverksskolan så det är väl ingen ide att neka till att jag har dragit lite tråd i huset :)

  Konstaterade precis att en LC fiberkontakt inte får plats i en 16 mm flexslang i alla fall. Tror det bli praktiskt omöjligt även i ett 16 rör även om det kan vara på millimetern.
  I en 16 skarv går det utan vidare så 20 rör ska vara lungt. Naturligtvis har jag bara 16 rör dit jag vill.
  Kan bli en nödlösning med att köra med en SC kontakterad fiber och dela upp den så att man kan dra igenom ledarna en och en.

  Lorens: Nån struktur får det allt vara här alltså:
  Rött för internet
  Orange för ev DMZ
  och sen gult för det interna nätet.
  Bara skaffa spännband i rätt färg :)
   
 12. lars_stefan_axelsson
  Besserwisser · Västra Götalands · 8 480 inlägg

  lars_stefan_axelsson

  Besserwisser
  Precis samma färger som jag kör. Gult för lokalt ethernet det är old school, det gillar vi. (y)
   
 13. Bjurran
  Medlem · Värmland · 1 659 inlägg

  Bjurran

  Medlem
  Som flera redan sagt här förut så instämmer jag i att trådlöst enbart ska användas för trådlösa saker. Jag kör även jag med gbit till det mesta i huset och man märker en rejäl skillnad. Problemen med om man använder trådlöst är förutom latens att om en enhet befinner sig i ett område med sämre signal så förhandlar det ner hastigheten på det trådlösa. Denna hastighen är densamma för alla anslutna enheter, så även om du har en dator precis vid routern så kanske den knappt har någon hastighet alls om någon är uppkopplad på nätverket med sin mobil i utkanten av trädgården.
  Kabel till allt som har en fast plats, det är det enda vettiga. Jag har dessutom alla mina nätverksuttag kopplade till min switch så det spelar ingen roll vilket rum jag tar med den bärbara till, det är bara att koppla in kabeln för att få full hastighet i den ändå.
   
 14. G
  Medlem · Västra Götalandslän · 596 inlägg

  gnuttisch

  Medlem
  Källa för detta?
   
 15. kysan
  Medlem · Kronoberg · 840 inlägg

  kysan

  Medlem
  Gäller inte Apple i alla fall. Starkast signal/högsta överföring närmast Airport Extreme, gradvis sämre desto längre bort.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.