Byggahus.se

Fortfarande låst läge mellan TV4 och Com Hem

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 3 241 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
 2. hsd
  Medlem · Kalmar län, Östra Götaland · 5 436 inlägg

  hsd

  Medlem
  Det är ju Comhem/tele2 som försöker tvinga sig till en gräddfil
  "
  följd av Telias köp av TV4 ska vi enligt åtaganden till EU-kommissionen erbjuda OTT-rättigheter till minst en aktör på marknaden. De förhandlingarna kommer inledas under första kvartalet 2020 med alla aktörer på marknaden på lika villkor. Com Hem använder nu sin storlek och dominanta position på marknaden som ett sätt att tränga sig före i kön och komma åt dessa OTT rättigheter.
  - Det andra är att TV4, trots detta, har gett Com Hem möjligheten att sända TV4 helt fritt och utan ett nytt avtal fram till den 10 januari. Detta för att inte tittarna ska drabbas av att vi inte har kommit överens.
  - Det tredje och sista är att TV4 arbetar dag och natt för att lösa konflikten så att vår publik kan fortsätta titta på TV4. Istället utnyttjar Com Hem sin dominerande ställning genom att släcka TV4 för alla sina kunder för att sätta press på förhandlingen.

  TV4:s program finns på tillgängliga fritt på TV4 Play och kanalerna går att se på C More utan kostnad i fyra veckor.

  Vad handlar förhandlingarna om och varför kommer ni inte överens?

  Det här är en helt vanlig affärsförhandling som TV4 regelbundet har med operatörer. Anledningen till att vi inte kommer överens är att Com Hem vill göra förhandlingen till något den aldrig handlat om.

  Utöver avtalsförhandlingen vill Com Hem dessutom ha OTT-rättigheter. Som en följd av Telias köp av TV4 ska vi enligt åtaganden till EU-kommissionen erbjuda OTT-rättigheter till minst en aktör på marknaden. De förhandlingarna kommer inledas under första kvartalet 2020 med alla aktörer på marknaden på lika villkor. Com Hem använder nu sin storlek och dominanta position på marknaden som ett sätt att tränga sig före i kön till dessa rättigheter."

  Ursprunget till tvisten kan vara att Tele2 kände sig tvingade att göra sig av med MTG inför köpet av Comhem/boxer och när telia fick igenom att köpa tv4/cmore från Bonnier blev tele2-ledningen putt och vill sänka tv4 på detta sätt genom minskande reklamintäkter

  Dock finns e möjlighet kvar:
  "Com Hem / Boxer har beslutat att stänga ner TV4 och C Mores kanaler och innehåll. Som en konsekvens av detta har även operatörsinloggningen stängts ned. För mer information kontakta Com Hem / Boxer.

  För att fortsatt titta på C More behöver du teckna ett abonnemang. Våra abonnemang och priser kan du se här: https://www.cmore.se/alla-paket"
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.