Byggahus.se

Fornminne tidigare bebyggd och grävd tomt

 1. G
  Medlem · 32 inlägg

  GreggaGreta

  Medlem
  Vi köpte huset vi bor i för tre år sedan.
  Varken mäklare eller ägare nämnde något och nu när vi ska sälja framkommer det att hela tomten i princip är uppmärkt som fornlämning.

  1. Vi har väldigt svårt för hela situationen. Vi är medvetna om undersökningsplikt men har mycket svårt att tro att tidigare ägare som bott i huset och på tomten i generationer sedan huset byggdes -23 INTE vetat om det (i fornminnes arkivet är den registrerad -74) berättar man inte för sin mäklare om hela tomten är fornlämningsmärkt?

  2. Förra Mäklaren bör ha hört sig för om marken eftersom det handlar om ett litet hus på en stor tomt i ett mycket begärt område. Det var det första vår mäklare kollade upp nämligen. Skumt?

  3. Det framgår i arkivet att "marken till stor del förstörd av bebyggelse" samt att det grävts på tomten både för en tillbyggnad, för kommunalt vatten och för att bygga en rasskyddsmur när man byggt nytt i området.
  Efter som det grävts, schaltats och byggts på tomten kanske det inte är svårt att få bygglov ändå? Om marken är bearbetat tidigare. Någon som har erfarenhet?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.