Byggahus.se

Fog Finish - hållbarhet över tid?? Hjälp!

 1. B
  Medlem Nivå 1
  Hej Alla,

  Har nyligen totalrenoverat badrummet. Har följande gråbeige klinkerplattor på golv och vägg

  http://www.stonefactory.se/inomhus/klinker-golvplattor/lhados-kakel-everstone-grabeige-15x15-cm

  Tyvärr blev fogfärgen alldeles för ljus i förhållande till plattorna - det ser mycket illa ut, typ som ett rutmönster. Jag skulle därför vilja färga om fogen till en mörkare gå som mer smälter ihop med plattorna.

  Att skrapa ut fogen och foga om har jag avråtts från eftersom det är klinkerfog (typ som cement) för vilket det inte räcker med att använda en kakelskrapa för hand. Istället krävs maskinutrustning, vilket med all sannolikhet skulle skada stora delar av kaklet då fogen generellt sett är smal, ner emot 2 mm.

  Jag överväger därför att använda Fog Finish för att göra fogen mörkgrå:

  http://www.bauhaus.se/fogfinish-manhattan-gra.html

  Min fråga är om någon har erfarenhet av hur väl den den håller över tid? Obs att den även kommer att appliceras i duschen.

  Ett annat problem blir att akta plattorna eftersom de är porösa och därmed riskerar att ta upp färgen om jag slinter med pensel / penna. Å andra sidan är plattorna redan grå och har dessutom per design en "skitig look".

  Men jag är alltså desperat efter tips! Någon som färgat med Fog Finish och vet hur det håller över tid? I badrum / dusch.

  Tack!
   
 2. T
  Allvetare · Nivå 14
  Har du ingen bild på "eländet"?
   
 3. P
  Medlem Nivå 4
  När jag renoverade badrummet råkade plattsättaren använda för mycket vatten när han jämnade till fogen med filtbrädan, pga detta försvann för mycket pigment i fogen på vissa delar. Jag blandade då lös fog och penslade på fogen, den fick då rätt kulör. Håller än idag.