Byggahus.se

Förvaringsväska och tillbehör till multimeter

 1. E
  Medlem · Nivå 5
  Hej!

  Jag tröttnade på billiga skräpmultimetrar och beställde precis en Fluke 117.

  Denna rätt dyra multimeter känns värd att skydda, och jag kollade därför på Flukes egen förvaringsväska vid namn C50. Denna är tyvärr rätt dyr med sin prislapp på 400+ kronor, och enligt flera recensioner jag har läst så är den rätt trång också, speciellt om man vill ha några fler mättillbehör i den.

  Tanken var därför att hitta någon annan väska, mer universal, som kostar lite mindre och som har plats för en Fluke 117 med mätsladdar och några extra grejer. Tyvärr hittar jag inget, men jag vet egentligen inte ens var jag ska börja leta. Hittade en Extech Medium Carrying Case på Amazon UK, men det finns inga bilder på insidan och inga recensioner.

  Någon som har några tips? Den behöver inte vara avsedd för multimeter, bara den skyddar mot repor och skavande och inte är för stor.  Nu kommer jag mest att använda denna multimeter till klenspänning och för att kontrollera strömlöshet vid byte av uttag och strömbrytare, men jag skulle även vilja använda max/min-fuktionen till att kolla spänningfall då lamporna i huset ibland blinkar till kraftigt. Det är ju inte speciellt praktiskt att stå och hålla mätsladdarna i 30-60 minuter. Vad finns det för alternativ här? Hittade denna produkt: Säkerhets-mätledning-Set, jordad kontakt.

  Finns det några andra bättre alternativ? Säkerheten är betydligt viktigare än prislappen, så ebay, aliexpress och liknande går bort.

  /Erik
   
 2. H
  Medlem Nivå 9
  Titta på större fotoväskor/ryggsäckar, det finns även de som ser ut som mindre resväskor, aluminium på utsidan och inreden med flyttbar skumplast så att man kan möblera om. De kanske inte är så billig kom jag på nu. :)
   
 3. J
  Medlem Nivå 4
  Mina instrument ligger i en väska från Clas Ohlson dom har legat i den nu i tre år på ett pickup flak. Väskan ser ut som någon har spelat boll med den men fortfarande hel och allt innehåll är helt oskadat.
  Jag tror att den finns i tre storlekar jag har mellan modellen den rymmer två multimetrar, tångamperemeter och en ansenlig mängd testkablar och extra batteri.
   
 4. E
  Medlem · Nivå 5
  Det var ingen dum idé med fotoväskor! Trots att jag fotar en hel del och har kollat massor med fotoväskor så fanns inte ens tanken på att använda en till en multimeter där. Case Logic har ju en del väldigt billiga väskor i sitt sortiment som kanske kan vara något. Skulle aldrig stoppa en kamera i en Case Logic, men i detta fallet ska den ju mest hålla ordning på mätsladdar och tillbehör samt skydda displayen mot repor, så det bör ju bli bra. Tänkte mig något mindre än en ryggsäck, och aluminium känns lite väl dyrt och onödigt i detta fallet. Denna "Memento Action Cam Organizer Case Plus" ser lämplig ut. Bra med fack och avdelare också! (y)


  Clas Ohlson har ju mycket, men har inte lyckats hitta något lämplig väska hos dem. Däremot säljer de inomhusboule för 139:- och väskan som detta förvaras i skulle kanske kunna fungera. Nätficka i locket och allt (y)


  Såg också att en ebay-sökning på "multimeter case" gav en del alternativ.


  Ingen som har någon input gällande max/min-loggning med den där roliga "säkerhetsmätledningen"?