Hej,

Behöver lite tips och råd..

Lång historia kort..

Bostadsrätt. Betongstomme. Vi har rivit ut allt golv, lagt nytt och byggt 2 nya innerväggar. Av olika skäl blev det så att väggarna monterades direkt på det gamla golvet, innan vi rev ut det gamla golvet och la det nya. Nu står alltså innerväggen monterad enligt följande:

Betongstomme. Mellan syllen och betongen är det gamla golvet. Åt sidorna är det ett "hålrum" på 1 cm till det nya golvet, som täcks av golvsocklar.

Vi har märkt av lite märkliga grejer efter bygget. Rakt under väggen har grannen under sin ytterdörr, åt samma håll som väggen. När de öppnar/ stänger dörren blir det en ordentlig smäll och väggarna skakar till ordentligt. Det är som att vibrationerna från öppning/ stängning av deras dörr förstärks genom bjälklaget.

Vi vill ju såklart åtgärda detta utan att behöva bygga om allt. Väggarna är byggda med träreglar mot golv, vägg och tak. Reglarna inuti går lodrätt.

Vi upptäckte också att den gamla väggens syll var nergjuten i betongen. Varför gör man så? Har vi missat ett avgörande moment? Tidigare var det en vanlig innerväggar med enkelgips. Inga konstigheter.

Alla tips mottages TACKSAMT om/ hur det går att förstärka väggen utan rivning och få den mer stabil. Kanske man kan göra något åt och förstärka syllen underifrån?

Bifogar före och efterbilder.
 
 • Trägolv och delar av en balustrad, oavslutad konstruktion, elledning, puts eller spackel på golvet.
  Inloggade ser högupplösta bilder
  Skapa konto
  Gratis och tar endast 30 sekunder
 • Inomhus hörn med golv, dörrkarm och vägg, suddigt foto, skuggor och ljus.
  Inloggade ser högupplösta bilder
  Skapa konto
  Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.