Första huset och början på ett livslångt projekt? Villa från -37

4k läst  3 svar

 1. F
  Medlem Nivå 3
  Jag och min fru köpte vårt första hus förra året i augusti.
  Vi köpte det privat och vi var på det klara med att vi ville renovera och/eller göra om i stort sett det mesta, så att göra listan kan göras väldigt lång :)
  Vi har redan hunnit med en hel del, och jag har tänkt länge att jag skulle starta en egen tråd men har kommit till skott förens nu.
  För att det inte bara ska bli en trådstart med massor före och efter -bilder på det som redan är gjort så tänkte jag lägga upp lite bilder senare i kronologisk ordning som är lite mer ingående på just det som vi jobbade med då.

  Men för att ge en överblick på det som har hänt fram till nu så kommer ändå lite före och efterbilder här i trådstarten.

  Huset är en trävilla byggt 1937 och är 150m2 + 90m2 stort med två våningar och källare.

  Jag ska försöka ordna en planlösning, då vi har byggt om en hel del främst på nedervåningen och bland annat flyttat köket. Återkommer med en planlösning som visar hur det såg ut när vi köpte det och en uppdaterad version om hur det ser ut idag.

  Inser i skrivande stund att jag inte har tillgång till alla bilder på denna datorn, så jag återkommer med bilder på exteriören bland annat. Vill inte avbryta att posta detta inlägg på grund av det för då är risken att jag skjuter på det hela åter igen :)

  Huset köptes ostädat kanske jag ska säga först, det är därför vissa före-bilder ser lite halvt kaotiska ut då det kan ha tagits antingen före vi påbörjat rensning eller ibland mitt i :)

  Vi började med att göra i ordning min fru och mitts sovrum på ovanvåningen, det såg ut såhär från början:

  IMG_5965.PNG IMG_5966.PNG
  Vi rensade ut det helt och la en heltäckningsmatta som även går in i kattvindarna som finns på bägge sidor av rummet som nu agerar som garderober. Sedan målades alla väggar om och även taket. IMG_5964.JPG IMG_5967.JPG
  d9107ea2-ad77-4852-95bc-363814d4645e.jpg

  Nästa steg var badrummet på ovanvåningen. Jag kommer som sagt återkomma mer mer bilder när jag går in närmare på varje rum osv, så nu får det räcka med en före och efter - bild kort och gott. Min far som har hjälpt oss och hjälper oss fortfarande jättemycket nu med för den delen kom visst med på förebilden.

  IMG_5683.JPG 7b26472b-81e2-44e3-8588-27af0a99efd4.jpg

  Parallelt med badrummet så gjorde vi även iordning ett vardags/tv-rum på ovanvåningen. Hittar inte någon jättebra bild på hur det såg ut förut, men denna dåliga panoramabild ger en ungefärlig bild. Ska bara säga att vi rev en vägg som man bara ser spåren på denna bilden, som är tagen där trappan slutar. Så tidigare möttes man alltså där direkt av en vägg, sen är det vårt sovrum till vänster man ser. IMG_5695.JPG
  Här är väggen fortfarande hel och intakt, bilden är alltså tagen från andra hållet tittandes mot trappen. Visst är det en härlig grön va? :) IMG_5694.JPG
  Bortsett från avsaknaden av lister så ser det ut såhär idag
  5a7c799b-7ac6-4a84-8614-9040ae41ee14.jpg
  Skärmavbild 2018-07-17 kl. 00.00.11.png
  Det sista jag tänkte ge ett smakprov av är köket och egentligen kan man väl säga större delen av nedervåningen. När planlösningen sedan kommer så blir det såklart enklare att förstå vad det är som vi gjort om osv, men om jag i ord ska beskriva det lite kort så var det från början en väldigt trångt litet kök som inte helt gjorde matlagningen rolig och lockande. Här är en bild där vi förvisso redan har börjat riva ut det men det ger ändå en rätt bra bild om hur det varit.
  IMG_0068.jpg
  Tidigare var det här öppet mot ett rum som förr var ett rum med matbord som gränsade mot det som föregående ägare har använt som vardagsrum och även ytterligare en mat-del.
  Vi valde att sätta för den passagen och har även byggt ett nytt kök på "tvärs över" det gamla köket, och sedan tagit ner den vägg som tidigare skilde ett matrum från övriga vardagsrums-delen.
  Vår stora dröm har alltid varit att ha ett stort öppet kök med massor yta och en stor köksö, något som vi idag känner att vi fått.
  Nästan hela nedervåningen har nu en öppen planlösning där vi har valt att ha en liten soffa och fåtölj i anslutning till köksön, och sedan har vi en matsals-del som även den lite flyter in i hela den här öppna delen av nedervåningen.
  En dagsfärsk bild på ett lite ostädat men annars snart färdigt kök
  IMG_0064.jpg
  Och i andra änden av rummet en lika ostädad men nästan färdig "lounge" del eller vad man ska kalla det.
  IMG_7378.JPG
  Och slutligen matsalsdelen och den öppna spisen. IMG_7479.JPG IMG_7396.JPG

  Jag tror jag nöjer mig där just nu, men återkommer som sagt med en mer detaljerad beskrivning om hur varje rum har gått till att göra i ordning.
  Hoppas att någon finner det som intressant att läsa trots att den här starten kanske var något bristfällig och även rätt så grötig :)
  Jag vet i alla fall hur mycket nöje och nytta jag har haft av att läsa om alla er andras projekt här!

  Väl mött!

  / Robert
   
  Redigerat 17 jul 2018 00:03
 2. E
  Medlem Nivå 6
  Snyggt! Mycket att göra verkar det som, men blir även väldigt fint efter ni varit i farten :)
   
 3. H
  Medlem Nivå 1
  Snyggt, bra jobbat!
   
  • Laddar…
 4. J
  Medlem Nivå 1
  Härligt med den stora köksön! Hur bred är passagen mellan köksön och fönstret?

  Vi håller själva på och planerar nytt kök med köksö som kommer gränsa mot ett fönsterparti, och vill få plats med en så stor köksö som möjligt utan att det känns trångt.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: