Byggahus.se

Förslag till nytt reseavdrag

 1. Anna_H
  Husägare · Värmland · 12 598 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Nej. Tyvärr inte. Dessutom behöver man två cyklar, och därmed dubbla uppsättningar lås (dvs minst 4, två per cykel), om det inte är gångavstånd från hållplatsen i ena änden.
   
  • Laddar…
 2. nino
  Renoverare · Dalarna · 14 234 inlägg

  nino

  Renoverare
  Båda barnen flyttade vid 15-16års åldern till annan ort för gymnasie, båda växte nåt oerhört när dom fick förtroendet att bo själva.

  Här går/gick det en buss på söndag till Värmland och en tillbaka på fredag :D, svårt att pendla då...

  Ska vi tex till Stockholm så är det oftast halva priset att ta bilen mot att åka tåg, om man inte vet att man ska åka om 3mån, om man är 2st, sen får man ju även räkna med att köpa tunnelbanebiljetter och gå en bit..
  Mot Göteborg så får man ta bilen 8-10mil först för att komma till tåget, då kan man lika gärna fortsätta resterande 30mil.
   
  • Laddar…
 3. F
  Medlem · Västra götaland · 8 568 inlägg

  fsn

  Medlem
  Men ärligt talat, vad fan skall man i Göteborg eller Stockholm och göra?
   
 4. nino
  Renoverare · Dalarna · 14 234 inlägg

  nino

  Renoverare
  Oftast är det konsert man ska på :)
   
 5. J
  Medlem · stockholm · 6 695 inlägg

  JohanLun

  Medlem
  Jo, klart föräldrarna, om de kan, ska hjälpa till med flytt eller transportmedel. Men att alla kan utbilda sig tycker jag (tillsammans med vården) är en av de saker som måste vara mest rättvist - alla ska få gå i skolan även om föräldrarna inte vill bidra till det. Jag kan inte säga hur det ska lösas för de som bor avigt till, men på nåt sätt måste barnen få enkelt att kunna gå i skolan.

  Föräldrar som valt bo bökigt till får stå sitt kast med egen jobbpendling. Tycker heller inte att det är ett giltigt skäl att uppbära bidrag att man bor så långt från jobb så man inte kan ta dem... Om det funnits en teleportör hade jag också velat bo på landet.

  :D Nå, oavsett om man redan är i sthlm, eller ska dit eller därifrån är det för j-igt att det är så dyrt att åka med annat än bil. Det är inte bra för miljön. För miljön och alla med dålig ekonomi borde tåg och kommunalt vara riktigt billigt - jag tycker förstås det ska vara billigt för alla för vi alla tjänar på att bygga ut kollektivtrafik och minska bilåkande. Och jag åker mycket bil så jag säger det inte för att jag själv ska vinna på det utan för jag tror det är det bästa sättet att göra det på. Jag skulle absolut byta reseavdrag mot snorbillig kollektivtrafik.
   
 6. useless
  Lök. · Gävleborg · 29 097 inlägg
  Ta tåg i Bergslagen till Gävle. Där köper du en 24-timmars SL-UL-biljett så kan du åka till Stockholm och hur mycket du vill i tunnelbanan och Djurgårdsfärjan innan du har tröttnat och vill hem igen.
   
 7. nino
  Renoverare · Dalarna · 14 234 inlägg

  nino

  Renoverare
  Får åka 2h tills jag kommer till tåg i Bergslagen så då kan jag lika gärna åka bil resten
   
  • Laddar…
 8. Keiller
  Husägare · T-län · 2 490 inlägg

  Keiller

  Husägare
  Jag har en kort promenad till järnvägen och skulle gärna ta tåget till och från jobbet. Problemet är att tågen inte stannar på min ort, även om tågen åker förbi här en gång i timmen. Järnvägsstationen revs nämligen för ca 50 år sen.

  Så istället för att promenera i fem minuter var dag och åka både miljövänligt och kollektivt tar frun och jag, samt ett par hundra andra bybor, bil till våra arbeten som ligger i centralorten en mil bort.

  Man tycker ju att lite av alla miljöskatter man betalar varje år skulle kunna gå till att ordna så tågen stannar så man har ett alternativ till bil.
   
 9. P
  Husägare · Åsbro · 2 240 inlägg

  Putte 9497

  Husägare
  På konsert ska man vara full och då är bilen det sämsta alternativet
   
  • Laddar…
 10. P
  Husägare · Åsbro · 2 240 inlägg

  Putte 9497

  Husägare
  Till Hallsberg orkar man cykla
   
 11. Keiller
  Husägare · T-län · 2 490 inlägg

  Keiller

  Husägare
  Kanske om man bor i Östansjö. Eller i nån annan by i närheten av Hallsberg. Men det gör inte jag.
   
 12. F
  Medlem · Östergötland · 7 335 inlägg

  fribygg

  Medlem
  Jobba?
   
 13. pacman42
  Allvetare · Västra Götaland · 11 674 inlägg

  pacman42

  Allvetare
  Precis, det är vad jag gör där.

  På tal om det så är bilresorna till jobbet väldigt dyra för grannarna som jobbar på Sahlgrenska. De får inte parkera över natten på pendelparkeringarna så de måste ta bilen. För tillfället får de dra av trängselskatten, men inte med det nya (snart skrotade) förslaget. De får dessutom inte räkna med körsträckan de har utan måste räkna en en mil kortare sträcka (genom stan) som tar uppåt en halvtimme längre...
   
 14. P
  Husägare · Åsbro · 2 240 inlägg

  Putte 9497

  Husägare
  Ha, ha, ha nä men finns inte så många fler byar där järnvägesstation lades ner för 50 år sedan och 50 pers tar bilen 1 mil till jobbet än just Östansjö:crysmile::crysmile::crysmile:
   
  • Laddar…
 15. P
  Husägare · Åsbro · 2 240 inlägg

  Putte 9497

  Husägare
  Glömde tillägga att det är mycket inavel där med
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.