Byggahus.se

Förhandsbesked - Avslag

 1. D
  Medlem · 553 inlägg

  djpa

  Medlem
  Hej,

  Vi har sökt förhandsbesked i Göteborg på en fastighet men kommer, enligt nuvarande handläggaren, troligtvis få avslag för att de (kommunen) vill detaljplanlera området.

  Innan semestern fick vi ett muntligt JA av handläggarens kollega som inte kunde hitta något att anmärka på men iom semstertider så byttes den handläggare till nuvarande.

  Området/vägen där vi vill bygga är avstyckat och redan till 3/4 bebyggt med permanenthus. Närmsta granne finns 20 meter från vår tomt. VA finns framdraget c:a 30 meter från tomtgräns, väg till fastigeheten finns. Servitut för nyttjande av väg, dragning av VA samt spillvatten är godkännt av gatukontoret och VA-verket.
  Hustypen (1/2-plan) som vi valt är snarlik med närmsta granne.

  Trots detta tycker handläggaren att det finns "oklarheter" som han inte kan specificera när man frågar honom. Han tycker att området måste detaljplaneras (2-5 års väntan enligt uppgift) innan vi kan få bygga vårt hus för att få tid att reda ut oklarheterna (vilka de nu är...)
  Tiden går (förhandsbesked inlämnat i Juli) och och han vägrar oss ett personligt möte för att reda ut hans "oklarheter"...

  Hur skall man gå vidare? Vem skall man vända sig till? Hans chef, någon "konsumentorganisation"????? Kan man begära att byta handläggare?

  Mycket tacksam för råd och svar!
   
 2. L
  Medlem · 36 inlägg

  lt

  Medlem

  Re: Förhandsbesked - Avslag

  Hej!

  Vi väntade på besked från länsstyrelsen. Vår handläggare var också väldigt besvärlig att ha att göra med och när det gått dubbelt så lång tid som de lovat ringde vi och bad att få tala med chefen, dvs landshövdingen. Vi fick beslutet dagen efter...

  Sök högsta chefen och tala om hur ärendet behandlats så ska du se att det kommer hända saker.

  Lycka till!
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.