Byggahus.se

Företaget Leadme - vad tror ni?

 1. ElisabetElisabet
  Renoveringsnovis · Stockholm · 61 inlägg

  ElisabetElisabet

  Renoveringsnovis
  Hej!

  Om man som jag är nybörjare på allt vad renoveringar heter och rejält osäker inför kontakten med hantverkare etc. tror ni att den tjänst som Leadme erbjuder är något att ha? Känner mig lite misstänksam inför att tjänsten är kostnadsfri pga. there is no such thing as a free lunch, förstår inte riktigt finansieringsmodellen. Så här beskriver ialf företaget vad de erbjuder på sin hemsida https://leadme.se/ :

  ”Vill du renovera ditt hem men tycker att det känns svårt att komma igång? Vi hjälper dig att översätta dina tankar och idéer till något som några av Stockholms bästa byggbolag kan förverkliga.

  • Rätt byggföretag – Att välja rätt är svårt. Vi gör jobbet åt dig.
  • Tydliga offerter – Att snacka räcker inte. Med oss vet du vad du köper.
  • Spara tid – Du behöver inte bjuda hem flera byggare. Träffa bara oss.”
   
  • Laddar…
 2. Rickard.ag
  Medlem · 2 078 inlägg
  Affärsmodellen är att byggföretagen ska köpa sig rätten att lämna offert eller få jobbet, hur leadme ska tillföra tillräckligt med mervärde för byggföretaget så seriösa företag ska vara beredda att betala förstår jag inte.
   
  • Laddar…
 3. Appendix
  Husägare · Roslagen · 2 701 inlägg

  Appendix

  Husägare
  Generellt kan man säga att bra hantverkare har jobb utan offertbolag eller dylikt. Bra hantverkare behöver sällan göra så mycket reklam. Bra hantverkare behöver sällan betala företag för att erbjuda sådana här tjänster åt dem.

  Bra hantverkare kan sällan starta stora projekt med kort varsel

  Det där låter verkligen "för bra för att vara sant". Jag skulle hellre lägga tiden på att bygga upp kontakter med bra hantverkare (vilket jag redan gjort)

  Jag skulle helt enkelt ge följande tips.
  • Kolla med vänners som renoverat vilka hantverkare de använt.
  • När du pratar med hantverkare är det DIN känsla som många gånger spelar roll. Du ska känna dig trygg
  • Ha koll på vilka certifieringar som är bra för respektive jobb (säkert, vatten, BKR) och säkerställt att företaget har dessa samt ansvarsförsäkringar.
  • Ta kreditupplysning på företaget eller använd tjänser som merinfo.se (som visar om de finns hos kronokalle, gratis)
  • Du är en nystartad renoverare. Då ska du använda dig av ett företag som funnits en längre tid. Det är för det mesta mindre riskfyllt.
  • Betala även inget i förskott.(Material kan man betala om materialet levereras till ens fastighet) Och spara sista 10% av betalningen tills jobbet är klart.
  • Och sist men inte minst. Det är aldrig de med lägst pris som är bäst. Man får helt enkelt många gånger vad man betalar för (jag räknar bort de som är dyras och de som är billigast när jag kollar anbud.)

  Jag har gått mycket på tips från vänner som jag vet har vettiga (Dvs de går att prata med och är inte rättshaverister) men höga krav men även känt av hur hantverkarna har agerat vid kontakt.

  Och kom ihåg. Google är din vän.
   
 4. ElisabetElisabet
  Renoveringsnovis · Stockholm · 61 inlägg

  ElisabetElisabet

  Renoveringsnovis
  Tusen tack för utförligt svar!

   
 5. Appendix
  Husägare · Roslagen · 2 701 inlägg

  Appendix

  Husägare
  Det är så lite så alla är vi nybörjare en gång.
  Och även om det finns mysko hantverkare så finns det många bra med.

  Lycka till och skriv gärna i forumet hur det går med dina projekt :)
  vad är det du har tänkt göra?
   
 6. ElisabetElisabet
  Renoveringsnovis · Stockholm · 61 inlägg

  ElisabetElisabet

  Renoveringsnovis
  Ja det är förstås sant! :) Jag planerar för (drömmer om) att köpa ett mindre hus/radhus att totalrenovera och försöker just nu samla in all kunskap jag kan för att försöka förstå mig på den här (för mig) nya världen. Det är väldigt kul!

   
  • Laddar…
 7. H
  Medlem · 731 inlägg

  hjulia

  Medlem
  Välkommen till denna underbara värld av renoveringar och pyssel! :)

  Vill man bara lära sig och är lite händig så kan man göra i princip allt själv i ett hus bara man har tiden både att söka fakta, tips och inspiration samt faktiskt genomföra projektet. El får du inte göra själv, även om många här gör det ändå, så ta in någon för det. VVS rekommenderar jag att du tar in någon för att fixa om du inte känner dig helt säker då det kan bli så tråkiga skador om det blir fel och samma sak med tätskikt i badrum. Lägga nytt tak är oftast inget avancerat, men kan vara skönt att ta in någon för det om man känner sig osäker så att man sover lugnt i många år med vetskapen att taket är tätt. Resten är det bara att läsa på om och testa själv om du vill, det mesta är inte kritiskt om det blir fel även om det kan vara störande att se i flera år framöver. Var bara försiktig innan du ev öppnar upp väggar eller flyttar på fönster/dörrar då väggen kan vara bärande och behöva växlas av på något sätt om man ändrar hur väggen ser ut, men det brukar gå lätt att se för de som är duktiga om det är en bärande vägg eller inte. Ofta kan man utgå ifrån att en lång innervägg som går längs med nocken kan vara bärande medan de väggar som går tvärs nocken ofta inte är det, men det är långt ifrån alla gånger det är så.

  Jag har testat flera tjänster liknande Leadme (dock ej just dem) och inte ens fått en kontakt med något företag. Alla gånger jag har testat har jag fått svar från 1-3 företag som har skickat tillbaka att de behöver komma ut och titta för att kunna lämna offert, men när jag då har svarat dem om att det går bra och när jag kan så har jag inte hört ett ord från dem fast jag har försökt ringa och maila flera gånger. En gång fick jag faktiskt kontakt med ett företag som sa att de skulle komma och kolla en viss vecka, men de dök aldrig upp och jag fick inte tag på dem efter det. Så min uppfattning är ungefär som ovan att det är oseriösa företag som använder sig av dessa tjänster då seriösa företag med många nöjda kunder sällan behöver marknadsföra sig särskillt mycket då ett gott ryckte sprider sig fort. Dessutom känns det som att många företag har ett standardsvar som de skickar till de som letar företag via dessa tjänster.
  Så jag brukar helt enkelt fråga runt bland vänner och grannar om de har tagit in en hantverkare de kan rekommendera och är än så länge nöjd med alla jag har tagit in. I princip alla bor i närheten så jag vet på ett ungefär vilka de är innan jag tar in dem även om jag inte känner dem och det tycker jag känns tryggt. De enda hantverkare som jag inte är nöjd med är de som försäkringsbolaget tog in efter en stormskada. Jobbet de gjorde var bra utfört men det var endast en akutlagning som jag själv får lösa senare och hade noll framförhållning, men om det berodde på hantverkarna eller försäkringsbolaget kan jag inte säga men oavsett kommer jag inte ta in dem igen eller rekommendera dem till vänner och grannar.
   
  • Laddar…
 8. ElisabetElisabet
  Renoveringsnovis · Stockholm · 61 inlägg

  ElisabetElisabet

  Renoveringsnovis
  Wow tack för ditt peppande och utförliga svar!
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.