Byggahus.se

Företag påstår att det är mitt ansvar att de kopplat avloppet fel

 1. R
  Medlem · 27 inlägg
  Jag skulle säga att de kan ha rätt att göra åtgärden genom vardagsrummet. Men, de ska då kunna bevisa att det är en fackmannamässigt godtagbar lösning.
  Som jag nämnde i mitt senaste inlägg hade jag rådslagit med försäkringsbolaget. Problemet med anslutningarna ser ut att vara under badrumsgolvet.
  Man kan även kontakta en annan hantverkarfirma för att få råd hur de hade löst problemet. Man kan aldrig få för många second opinion med sådant här.
   
 2. Flöjten5
  Medlem · Dalarna · 551 inlägg

  Flöjten5

  Medlem
  Det är fyllt med det som först grävdes ur. Sen eps 1dm
   
 3. Krille-72
  Medlem · 1 025 inlägg
  Ni har verkligen råkat illa ut. Skulle vara intressant att se hur det såg ut när tätskiktet var satt. Sen skriver du om jag inte missuppfattat att dom satt ytterligare en skiva utanpå gipsen? Vad skulle det vara för skiva? Bakom gipsen skall det däremot sitta en 15 mm Plyfa. Kan förstås vara annat material så länge man uppnår rätt böjstyvhet. Finns lite till att ta hänsyn till.
  Runt fönstret ser det helt felgjort ut. Fönster skall kläs in och tätskikt vikas ut på fönstret. Om bilden inte ljuger finns risken att framförallt kondens tar sig in bakom tätskiktet. När det gäller avloppsrören inne i badrummet så skall det vara minst 6 cm till tätskikt. Svårt att avgöra om det är det. ser dock ut som det på bilder.
  Precis som någon redan påpekat så sticker brunnsmanchetten ut under kläm ringen. Kanske inte hela världen men det är en anmärkning och visar att man inte kapat manschetten på ett korrekt sätt. När det gäller avloppet som är kopplat till avluftningen så fattar jag din skiss men jag fattar inte vart det gamla avloppet tagit vägen? Eller är det så enkelt att man kopplat avluftningen till avloppet?
  Ett gått råd till alla. Ska man ta in en besiktningsman så rekommenderar jag 1 besök efter att tätskikt är applicerat och 1 besök när badrummet är färdigt.
   
 4. Krille-72
  Medlem · 1 025 inlägg
  Det är solklart att en entreprenör inte kan kräva att rätta till sina misstag genom att utföra förstörande ingrepp från utsidan av entreprenadsområdet. Däremot kan man komma överens om detta vilket man verkar ha gjort. Nu finns det så många problem att jag verkligen skulle koppla in en sakkunnig för att rådgöra hur man går vidare. Avloppen är inte fackmannamässigt utförda under golvet i badrummet så redan där har man ett stort problem. Så man har bara 2 alternativ.
  1) Gör om gör rätt.
  2) Gräv dig in från vardagsrummet. Hitta avloppet och koppla om och glöm inte att även koppla in avluftningen.
   
 5. Krille-72
  Medlem · 1 025 inlägg
  Efter att ha följt denna tråd och kommit med flera inlägg och tittat på dina bilder så måste jag rekommendera dig att ta hjälp omgående. Du behöver en sakkunnig som gör ett besök, tittar på beställningen och den dokumentation som finns. Kanske även tar över dialogen med entreprenören som du beställt arbetet av. Nu vet jag inte ifall det finns några avvikelse rapporter mellan dig och entreprenören men finns det inte det skulle utfört arbete inte klara en slutbesiktning. Vem av alla underentreprenörer som gjort fel är ointressant för dig så länge det stämmer att du har ett avtal på en totalentreprenad med en part. I nedan länk ser du att du har en garantitid på 2 år EFTER godkänd slutbesiktning. Under denna tid ligger bevisbördan på entreprenören ifall något händer. Efter denna tid uppkommer en så kallad ansvarstid. Då är det du som ska bevisa att entreprenören har gjort fel om något händer.
  https://www.hus.se/artiklar/garanti-entreprenad/
   
 6. Flöjten5
  Medlem · Dalarna · 551 inlägg

  Flöjten5

  Medlem
  Snabbt inflik bara. Det sitter givetvis ingen skiva utanpå gipsen, utan innanför. Skrev fel i tröttheten.
   
 7. M
  Renoveringsnovis · 153 inlägg

  Mortsken

  Renoveringsnovis
  Hade allt varit perfekt i badrummet, och det går att ordna från vardagsrummet är det väl en sak.
  Men med tanke på hur mycket fel det verkar vara här med allt möjligt, så hade jag aldrig låtit de åtgärda så som de tänkt. De hade fått göra om och göra rätt från början.
  Reklamera även till kreditbolaget och kräv tillbaka pengarna. Eftersom du inte fått något fungerande badrum, så ska du klart ha tillbaka pengarna tills du har fått detta.
   
 8. M
  Medlem · 5 inlägg

  MikaelOgren

  Medlem
  Börjar förstå inläggen om ersättning för Sveda och Verk, men det ör väl fler saker
  Gör om hela badrummet, rördragningen ser helt tokig ut. Att lösa det genom någon kopppling genom vardagsrummet tror inte jag löser några problem. Hur ser det ut med resten rördragningen för kallt och varm vatten, följer de ny byggstandard och hur är det med tätskiten. Fuskar man med rören funskar man med annat.
   
  • Laddar…
 9. Handyman 1
  Medlem · 2 009 inlägg
  Ju mer man ser på bilderna på rören ju mindre förstår man hur det ska kunna lösas från annat rum,om jag förstår rätt är dom nya rören anslutna till ett betongrör(luftningen)dom kan ju inte gräva sig in under badrummet,så anslutningen måste ju bli mot betongröret igen(hur lutar det?)sen hitta rätta betongröret djupare ner och ansluta där?
  Är det ett gjutjärnsrör tv nere i bilden?
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20201126_154857 (1).jpg
   
  • Laddar…
 10. O
  Medlem · Halland · 27 inlägg

  Opus

  Medlem
  Bara att riva ut och göra om, allt ser för jävligt ut
   
  • Laddar…
 11. GoC
  Medlem · 2 514 inlägg

  GoC

  Medlem
  Ser väl mer ut som det är ett Höganäs rör
   
  • Laddar…
 12. B
  Besserwisser · Västernorrland · 903 inlägg

  breakman

  Besserwisser
  Vet inte med säkerhet... men avlopp för tvättställ och tvättmaskin, ska inte de dras i väggen och inte komma genom golvet? Eller är det bara vatten man ska dra ut genom vägg...
   
 13. Krille-72
  Medlem · 1 025 inlägg
   
 14. Krille-72
  Medlem · 1 025 inlägg
  Nu har det visats bilder på badrummet. Mina misstankar visade sig vara mer sanna än jag själv kunnat gissa. Ett pris har presenterats men det säger inte mig så mycket eftersom jag inte vet exakt vad som ingick i priset. Eftersom jag inte vill strö salt i såren så har jag istället via inlägg försökt att förklara att dom behöver hjälp NU av sakkunnig för att gå vidare och lösa soppan på bästa sätt.
  Har jag fortfarande gjort bort mig ordentligt elller?
   
  • Laddar…
 15. Bernieberg
  Renoverare · Kalmar län · 1 939 inlägg

  Bernieberg

  Renoverare
  Ja vad jag har sett så har du ”misstänkt” att man får vad man betalar för, men vad man har betalat säger dig inget. Och en misstanke att entrepenören har gjort ett bristfälligt arbete. Blir en medalj för sanna misstankar det.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.