Byggahus.se

Företag påstår att det är mitt ansvar att de kopplat avloppet fel

 1. Handyman 1
  Medlem · 2 005 inlägg
  Man ser väl manschetten genom duken,förhöjningen i fyrkant runt brunnen.
   
 2. Krille-72
  Medlem · 989 inlägg
  Kan absolut vara så. Men jag reagerade på den gamla bilden där duken sticker fram under klämringen
   
 3. H
  Medlem · 215 inlägg

  Hank_Ö

  Medlem
  Väldigt tråkig läsning. Usch vad TS råkat ut för. Även om det nu till slut löser sig är det mycket tid och energi som gått åt.

  Jag får stämma in i kören om att ta hjälp av en bra besiktningsman. Låt besiktningsmannen kolla på alla bilderna och ställa sina frågor, kolla på det som går att komma åt. Sedan brukar de ha rekommendationer om vad du kan och bör göra. Det är värt pengarna, alla gånger.
  Säger besiktningsmannen att något måste åtgärdas så ta det med entreprenören, var hövlig, var resonlig, men dra dig inte bara för att det är jobbigt. Det är så mycket jobbigare (och dyrare) några år senare när något blir skadat.

  Om du är med i Villaägarna eller någon annan förening med gratis juristkonsultation tycker jag att du ska be dem kolla på kreditavtalet. Kreditgivare har väldigt ofta ett stort ansvar. Köper du något på nätet på ditt American Express och nätfirman vägrar svara på din reklamation är det Amex som går på dem, och de har betydligt större muskler att gå på med än någon enskild konsument.
   
  • Laddar…
 4. Flöjten5
  Medlem · Dalarna · 551 inlägg

  Flöjten5

  Medlem
 5. Flöjten5
  Medlem · Dalarna · 551 inlägg

  Flöjten5

  Medlem
  Det som har hänt nu är att jag återställde vardagsrummet och skickade kvittot till dom. Fick tillbaka kostnaden för golvet krediterat på slutfakturan. Dock hade dom gjort avdrag för sockeln, typ 196 kr eller vad jag gav för den. Alltså det är på den nivån hela tiden. Dom river upp vardagsrummet, jag återställer, men dom kan bannemig inte ersätta socklarna dom sågade sönder. Och nej, jag tänker inte betala fakturan förens allt är klart.

  Det dom gjorde sen var att sätta en skiva för hålet i grunden och sedan pumpade dom in EPS. Sen har det inte hänt så mycket mer. Det är väl för kallt för att gräva igen hålet igen, och för kallt för att gjuta i mer om det skulle behövas. Det som kvarstår är golvbrunnen, fula håltagningen från vardagsrummet och sedan tätskiktet mot fönsterkarmen.

  Jag använder badrummet i alla fall, och allt tycks fungera. Det är grymt fint, och jag är nöjd med alla materialval. Nu vill man helt plötsligt aldrig sluta duscha, så jag måste nog köpa en större VVB haha.

  Men jag står ändå med ett stort hål utanför huset, betongsprut på altanen, en fin rosbuske och en kaprifol blev uppgrävd. Jag kan liksom inte låta bli att bli provocerad när dom inte ens kan stå för sockel för 196kr.
   
 6. Immobil
  Medlem · Blekinge · 10 000 inlägg

  Immobil

  Medlem
  Tjafsa om 196:- är bara löjligt!! De måste va dumma i huvudet på riktigt. :p
   
 7. F
  Medlem · Västra götaland · 5 227 inlägg

  fsn

  Medlem
  Jag känner att jag är lite offside här.... När su visade bilder från badrummet så fick jag intrycket att du hade gjuten platta?

  Bilderna utifrån ser ju onekligen ut som nån typ av krypgrund? Har dom fyllt det utrymmet med EPS-betong?

  Hur ser din grundläggning ut? Det kanske har varit tydligt för alla andra men jag inser att jag har inte riktigt fattat hur det ser ut.
   
 8. H
  Medlem · 215 inlägg

  Hank_Ö

  Medlem
  Är det dagvattenröret de kopplat mot nu?
   
  • Laddar…
 9. L
  Husägare · Stockholm · 525 inlägg

  Luddis_1

  Husägare
  Funderar på hur dom har gjort med avluftningen :thinking:
   
  • Laddar…
 10. J
  Medlem · stockholm · 3 388 inlägg

  JohanLun

  Medlem
  Har inte följt hela tråden, men såg början och slutet... Jag antar det är platta på mark och man helt enkelt grävde ut marken??? Kanske skulle de slå sig in på reliningbranchen och gräva sig in under hus och byta rören underifrån och sen fylla med EPS så blir plattan dessutom lite varmare istället för att relina. :D Jäkla bragd att göra ett sånt jobb, hoppas det blev rätt för det lär ju vara ett helvete att fixa med kopplingar hit och dit under halva huset, sen ingjutet i betong. Man upphör aldrig förvånas.

  Får man gjuta in vita rör förresten?
   
  • Laddar…
 11. O
  Medlem · Halland · 27 inlägg

  Opus

  Medlem
  Å likt förbannat så har dom gjort fel enligt bilderna!
   
 12. O
  Medlem · Halland · 27 inlägg

  Opus

  Medlem
  Jäkla amatörer ta dit en rörläggare å låt han avgör om det e riktigt utfört, kan inte tänka mig det själv i iallafall
   
 13. Flöjten5
  Medlem · Dalarna · 551 inlägg

  Flöjten5

  Medlem
  Nej, men någon innan har kopplat på ena stupröret på avloppet.
   
 14. Flöjten5
  Medlem · Dalarna · 551 inlägg

  Flöjten5

  Medlem
  Första röret från vänster går till toa, nästa till golvbrunn, nästa till handfat och det längst till höger går till avluftningen
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20210119_114343.jpg
   
 15. Flöjten5
  Medlem · Dalarna · 551 inlägg

  Flöjten5

  Medlem
  Vad är fel nu då? :cry:
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.