Byggahus.se
Det är en fin tanke med elproduktion där den behövs.

Nu har vi ju en lagstiftning som reglerar var geografiskt och hur många reaktorer vi får ha. Vi (vårat bolag Vattenfall) bör bygga 4 reaktorer av minst O3's storlek placerade i Ringhals och Oskarshamn, när tekniken är mogen och nödvändig lagstiftning är på plats som gör SMR praktiskt användbar och antalet reaktorer vi får ha ökats och att de får placeras där de behövs vid energislukande stora industrier kommer det sannolikt finnas en marknad även i Sverige för SMR, jag gissar att små kärnkraftverk främst behövs i Sundsvall för Kubal, i Norrköping för Holmen, I Husum för Metsä Board (och kanske också i Västerås som inte kunde förse Northvolt med tillräckligt med kraft)
sen har vi Hybrit o H2 Green Steel i Norrbotten med som troligen kommer vilja ha SMR
Hela transport sektorn som vill gå över till el men idag inte vågar satsa.
säkerligen ett antal städer med där primära biten blir värre till fjärrvärmenäten (med ca 1/3 av SMR kapaciteten till el )

och de som säger att SMR inte har byggts...
vad tror de att det sitter i alla atomdrivna båter o ubåtar...
Okej Nya SMR tekniker som tex Blykallas har inte byggts än.
Men just SMR med "gammal" teknik har byggs länge
 
Rekommenderat från shoppen

Varför visas rekommenderat från shoppen?

Rekommenderat från shoppen är en annons från Byggahus egen shop. Produktrekommendationer visas automatiskt baserat på nyckelord som nämns i foruminlägget. Vi matchar innehållet med relaterade produkter som kan hjälpa läsare med sina byggprojekt. Inläggskaparen har inte själv lagt in produkterna i inlägget.