Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Förening högt buller nattetid

 1. M
  Medlem · 42 inlägg

  Modski

  Medlem
  Det heter Death Metal, inte metall. Då kan du skriva dödsmetall istället (vilket är tuffare). Lider verkligen med dig, spelar själv musik. Väldigt underligt att det får vara nattetid tycker jag. Får det verkligen vara så?
   
  • Laddar…
 2. P
  Självbyggare · Östergötland · 1 169 inlägg

  patriklarsson

  Självbyggare
  Låt se, gamla ägaren eller annan informerade TS om att kommunen driver en föreningsverksamhet i huset bredvid men TS bryr sig inte om att kontrollera det.
  3år senare när det eskalerar blir det plötsligt ett upplevt problem.
  Jag har haft min kåk i drygt 6år, tågen går varken mer eller mindre ofta nu än tidigare, jag vaknar säkert av det emellanåt, men jag skiter i det. Skulle det dock vara ett stort problem för mig, så vore den enkla lösningen att anmäla, vilket inte skulle leda till ett skit i mitt fall, medan TS troligen kommer få verksamheten begränsad eller nedlagd.
  Jag kan å andra sidan också tycka att TS skall söka efter en annan lugnare plats.
  Jämförelsen är bra, ja.
   
 3. M
  Medlem · frankrike · 1 925 inlägg

  maria01

  Medlem
  Förening med pubverksamhet har legat där sen 1990 så jag förstår inte vad du anser är rätt

  samma sak som folk som köper hus brevid en motorväg eller industriområde
   
 4. JapeFox
  Husägare · Värmland · 26 inlägg

  JapeFox

  Husägare
  Dum kommentar, försök och komma med något vettigt till hjälp för TS.
   
 5. P
  Självbyggare · Östergötland · 1 169 inlägg

  patriklarsson

  Självbyggare
  Jag vill se det deathmetalband som repar oftare än vad Spawn of Possession gjorde för 20år sedan när jag bodde nere i Kalmar och hade sporadisk kontakt, typ 5ggr/v.
  Ett par år senare såg jag de lira förband åt Cannibal Corpse i Linköping. Vilket kan jämföras med att Håkan Hellström lirar förband åt Cliff Richard eller Petter åt Eminem.
  De hade inte gjort det om någon lagt ner deras replokal.
  Detta ämne har till största del med ointresse och ouppskattning för musikgenren att göra och att TS målar in sig själv som ett offer. När redan första inlägget talar om vem som har fel i mina ögon.
  Få människor bor på samma plats hela livet.
  Utan att ha sagt att just dessa band är talangfulla eller bra så måste de vara någonstans.
  Varför ska banden flytta och inte TS?
  Jag trodde TS ville ha åsikter, varför skriver han annars här?
   
 6. Demmpa
  Husägare · Kalmar · 13 665 inlägg
  Jag är uppväxt på Öland, knappt 1,5 mil söder om Borgholm.
  Ofta när det var spelningar på slottsruinen så hörde vi musiken när vi var ute.
  Har vid ett antal tillfällen varit inne i Borgholm när det har varit spelningar, man hörde allt.
   
 7. Teacer
  Verktygstokig · Stockholm · 209 inlägg

  Teacer

  Verktygstokig
  Han kollade upp det innan. Det var Tomtenissarnas Smygförening som hyrde lokalen. Veckan efter han flyttade in så hyrde kommunen ut lokalen till Dödsmetallens Vänner.
  Vad är din poäng?
   
  Redigerat 9 maj 22:43
 8. M
  Medlem · frankrike · 1 925 inlägg

  maria01

  Medlem
  har du läst tråden ens
   
  • Laddar…
 9. mexitegel
  Allvetare · Västra Götaland · 16 704 inlägg

  mexitegel

  Allvetare
  Alldeles oavsett historia så har den här föreningen regler att förhålla sig till. Följer de dessa får TS försöka leva med detta, följer de inte reglerna är läget annorlunda.

  Att försvara beteendet att det kastas ölburkar in på TS tomt är bara patetiskt.
   
 10. BjörnKraft
  Medlem · 16 inlägg

  BjörnKraft

  Medlem
  som mångårig arrangör av musik- och nöjesevenemang, blir jag beklämd när dessa krockar uppstår. Idag ser vi en kraftig minskning av livemusikscener runt om vårt land, främst små och mellanstora scener för band som inte ligger på listorna eller artister som ställer upp i Idol och Mello. Jag minns ett av mina favoritställen i Malmö för ca. 17 år sedan. En liten kvarterskrog som arrangerade livebandskvällar var annan helg. Ägaren hade gått runt till alla som bodde i fastigheten och förklarat hur viktigt det är med en liten scen där banden får möjlighet att spela. Allt var frid och fröjd och alla levde i en bra symbios, där boende visste hur verksamheten fungerade och var väl insatta i när det var band som skulle spela. Ibland gjorde lite större band på genomresa ”hemliga” spelningar på stället och då gick ägaren runt till alla boenden i fastigheten och berättade om detta.

  sen flyttade en ny familj in i fastigheten. Den familjen ville ha ”lugn&ro” samt var helt ointresserad av att veta hur mycket denna kulturinsats betydde. Vi hade möten där jag plockade fram exempel på nu kända band som gjort sina första spelningar på detta ställe. Men icke. Kommunen kallades in på familjens begäran och bullermätning gjordes och beslut fattades och lagar och förordningar pekades på…

  Självklart blev det en kulturyttring mindre i staden. Denna nya familjen hade ju rätten på sin sida. Stället kollade vad ljudisolering skulle kosta, och det vet vi ju vad sådant kostar här på ett byggforum. Och nej, det gick verkligen inte att sova med öronproppar. Ett halvår senare stängdes en annan krog uppe på Möllan i Malmö. Den hade funnits länge, men några nya som flyttat in tyckte det skränades för mycket när stället stängde, folk smög inte iväg hem…

  idag, 20 år senare, ser jag hur den alternativa musikscenen, som inte får plats på arenorna eller de större klubbarna för dom inte drar tillräckligt med folk. Hur den har minskat kraftigt och hur få ställen det finns att öva upp Sveriges 2a största exportvara på. Jag bor idag i Umeå. Europakulturhuvudstad för några år sedan. Detta blev Umeå tack vare den starka kultur- och musikföreningsveeksamheten och att det fanns många platser för alternativ konst och bra grogrund för gräsrötterna. Tror ni detta finns kvar idag?

  bara för att någon har rätten på sin sida, behöver det inte vara rätt.

  En förening har ofta många villiga medlemmar som kan sätta upp ett plank mot granntomten för att hindra skräp att fara över dit, eller som kan komma och städa dagen efter.

  Hoppas ni finner en symbios.
   
 11. M
  Medlem · frankrike · 1 925 inlägg

  maria01

  Medlem
  så du vett dom kommer där ifrån då om du kollar vad huset ligger det är inget villa område direkt så dom burkarna kan komma från var som om ens vart burkar alls ts har riktigt vart ärlig med beskrivningen av huset läge ens
   
  • Laddar…
 12. M
  Medlem · 2 460 inlägg
  Hur ofta förekommer dessa ”Death Metal” sammankomster?
   
 13. Swetrot
  Medlem · Gävleborg · 3 101 inlägg

  Swetrot

  Medlem
  Trafikverket kan bli skyldiga att sätta upp bullerplank, förse fastigheterna med bullerdämpande isolering och i värsta fall sänka hastigheten på tågen förbi bostadsområden om det bullrar för mycket.
   
 14. T
  Allvetare · 1 089 inlägg
  Nej det är ju knappast så att det kan anses en rättighet att öva med sitt band mitt i natten. Är det kommunen som är huvudman så bör de ju absolut se till att de föreningar de hyr ut till följer kommunens riktlinjer (och lagar och regler). Dvs de borde kunna reglera i avtalet att ingen spelning får ske efter 22 alt sätta upp bullermätare på utsidan som kopplas till larm på insidan, så de vet att det är dags att sänka volymen. Då får ju även kommunen loggar på hur ofta och mycket reglerna överskrids.
  Burkar är väl inget problem, de är ju pant så se det som att de kastar in pengar på din tomt istället. (y)
   
 15. P
  Medlem · 272 inlägg
  Tror du överdriver betydelsen av detta, ingen normal bryr sig om en lokal som man hyrde för 40år sen. sen spelar det ingen roll du länge föreningen har funnits eller hur mycket den har betytt. Stör dom idag så är det det man ska titta på och inget annat.

  Sen behöver det inte låta så mycket när man spelar musik 2022, det finns både trummor och gitarrer som man kan koppla till hörlurar
   
  Redigerat av moderator 10 maj 18:13
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.