Förbättringsförslag på planlösning i badrum

2k läst  7 svar

Nästa tråd i Badrum
 1. R
  Medlem Nivå 5
  Efter att ritat många olika planlösningar över vårt nya badrum så återstår två olika varianter (just nu i alla fall). Förutsättningarna är att allt vatten och avlopp skall göras om så det finns inga begränsningar pga av det. Det enda som är låst är dörren och det stora fönstret, det lilla fönstret är inte monterat ännu så det kan sättas där det passar bäst. Man kan tycka att 8,6m2 är relativt stort badrum, men när man börjar placera ut allt så blir det lite trångt.

  Badrum.jpg

  Just nu känns det vänstra alternativet bäst, det asymmetriska duschhörnet i det högra alternativet blir lite konstigt.

  Kommentarer på eventuella brister i nuvarande lösning och förbättringsförslag mottages tacksamt.
   
 2. pelpet
  Medlem · Nivå 20
  Jag tycker att dusch/bad ska vara längst inne, så att man slipper klafsa på ett blött golv om man ska på muggen efter att någon har duschat.

  Går det bra att komma ut/in i duschen i det vänstra alternativet? Ena dörrbladet går ju inte att öppna särskilt långt mot badkaret.

  Jag tycker att muggstolen hamnar konstigt i förhållande till fönstret, det ser skevt ut. Finns det möjlighet att placera muggstolen så att man kan sitta och titta ut?

  Behöver ni ha både dusch och badkar? Ni kanske kan välja ett duschbadkar istället?
   
 3. R
  Medlem Nivå 5
  Instämmer i fördelen med att få dusch(bad längst in, i vårt andra badrum sitter duschen nära dörren och där blir man blöt om fötterna om man skall borsta tänder eller gå på toaletten om någon duschat före.

  Ett av önskemålen i det nya badrummet var ett hyfsat stort bubbelbad, så helst skall både bad och dusch få plats.

  Ett av de andra förslagen var att byta plats på handfat och toalett, man behöver då runda toaletten för att komma till duschen. Handfaten kan antingen placeras under fönstret så att man kan titta ut (men spegellösningen blir lite svårare) eller mot den övre väggen men då blir det svårt att få in 1,3m "rullstolscirkeln".

  Badrum2.jpg
  En annan fördel med denna placering av toalett är att då kan man öppna ena duschdörren fullt ut.
   
 4. A
  Medlem Nivå 7
  Untitled.jpg

  Funderade lite på den här lösningen, duschen blir mer praktisk och handfat och toalettstol placeras bredvid varandra vilket brukar rekommenderas. Frågan är väl främst hur det blir med rullstolsytan och även om det blir för blött vid handfatet från duschen.
   
 5. R
  Medlem Nivå 5
  Intressant tanke, man hamnar lätt i mentala låsningar när man funderar.
  Rullstolsytan borde gå att åstadkomma genom att ta bort badkar, har för mig att man får ta med det i beräkningen.
  Rekommendationen att ha toalett bredvid tvättställ är väl för att man skall ha tillgång till vatten, en variant kan vara att ställa toalett mellan dusch och bad (vatten kan då fås antingen från dusch eller bad). Detta ger en lite luftigare lösning. Kräver dock att vi kan ändra beställningen av badkar, beställt i vänster utförande just nu, denna lösning kräver höger utförande.
  Badrum3.jpg
   
 6. S
  Medlem Nivå 6
  En annan sak att ha i åtanke är var frånluftventilen sitter, kan du välja så sätt den i/nära duschen.
   
 7. S
  Medlem Nivå 4
  Hej Roger,

  jag skulle välja det här förslaget och då i varianten med handfat mot övre väggen. Mindre justeringar möjligen att flytta toastolen nedåt någon decimeter samt fundera på att ha större handfat/kommod. Förslaget har fördelar med blöta fötter yta längst in, plats för handdukstork vid dusch, Nära mella toa och handfat. Ljus vid handfat/spegel. Lycka till!
   
 8. G
  Medlem Nivå 7
  En helt annan fråga, vilket program har du planerat bafrummet i?
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: