Byggahus.se

Fönsterventiler Frågor

 1. C
  Medlem · 124 inlägg
  Hej!

  Jag har tänkte öka ventilationen i mitt hus. I skrivande stund finns ingen fysisk tilluft överhuvudtaget. Det enda kan vara 2 lite äldre fönster som inte är "supertäta" (som jag också tänkt byta såsmåningom). Jag har Spisfläkt och kommer att installera en Badrumsfläkt av märket Fresh med sådan kontinuelig drift som skall funka som frånluftsfläkt. (Går att ställa så den g år helatiden).

  Jag har tänkt sätta in sådana fönsterventiler eller spaltventiler, vet inte vad man kallar det.

  https://www.bauhaus.se/fresh-32-spa...Xd765tS2Id26Z9mzl36qnLBdTRgaqVbBoCRfQQAvD_BwE

  Vad tror ni? Tänker jag rätt?

  TÄnkte börja med att sätta in 3 stycken (en i varje mindre rum) och se hur det artar sig.

  Jag köpte igår en temperaturgivare med fuktmätare i och igår låg rummen runt 44-55% RF men på kvällen runt 65%. DOCK så hängde jag en tvätt i ena rummet som garanterat bidrar till fuktigheten.

  Men tror ni att det kan vara en god ide eller är jag ute och cyklar?

  Sen till nästa grej. Jag upplever att fönsterbågen är ganska smal... Bör man kunna sätta en sådan ventil på ett fönster som detta?

  Att tillägga så är detta ett av de äldre fönstren som skall bytas, men kanske inte förän nästa år.
   
 2. Demmpa
  Husägare · Kalmar · 15 807 inlägg
  • Laddar…
 3. C
  Medlem · 124 inlägg
 4. K
  Byggnovis · 382 inlägg

  Kallens

  Byggnovis
 5. T
  Medlem · 4 070 inlägg
  du kan ju testa att ta bort tätningslisten i ovankant på fönsterbågen , billigare och mindre jobb
   
  • Laddar…
 6. C
  Medlem · 124 inlägg
  Ja den tanken har funnits. Dock har vi ett hus byggt med coloroc plattor (betongplattor upphängda) och det blir mer jobb. Tänkte testa detta till en början och se hur mycket det gör. Tänkte sätta in riktiga stora ventiler om det inte funkar eller när vi byter fasad. :) Tänkte sån list som en billig lite tillfällig lösning som kanske blir permanent :) När vi byter fönster brukar det ju gå att få sånna installerade från början. Men vi snackar uppemot 4 år innan fönsterbyte är aktuellt
   
 7. C
  Medlem · 124 inlägg
  Ja det vofe ju någit faktiskt. Lite svårt att justera ifall det ej behövs dock
   
 8. T
  Medlem · 4 070 inlägg
  börja med att kapa 1/3 eller 1/2 frisk luft skall man ha in året om
   
 9. C
  Medlem · 124 inlägg
  Ja det kan jag testa. Det borde ju bli samma "resultat"
   
 10. K
  Byggnovis · 382 inlägg

  Kallens

  Byggnovis
  Ja, att ta bort listen är ett klassiskt knep om man har lite för tätt och inte vill göra åverkan i fasad/fönster. Hört det av en som jobbade på SfV med ombyggnad av K-märkta hus. Nackdel är ju svårt att reglera (men stänga ska man ju ändå aldrig) och ingen filtrering. Inte för att vanliga filter gör sådär jättemycket kanske..
   
 11. C
  Medlem · 124 inlägg
  Så är det, jag bot på landsbygden så jag är inte orolig för "dålig" uteluft nog värre med lite för fuktig instängd lift då!
   
 12. T
  Medlem · Stockholm · 42 inlägg

  tobsy

  Medlem
  Min fru vägrade sätta upp fönsterventiler i våra gamla fönster. Vi öppnade ett fönster litet grand i varje sovrum istället. Borde väl funka?

  Vi har gamla fönster men hon gick med på att sätta energiglas, dom är väldigt diskreta. En halv dags jobb, kostar en bråkdel och ger nästan samma resultat. Eller samma resultat map isolering.
   
Rekommenderat från shoppen

Varför visas rekommenderat från shoppen?

Rekommenderat från shoppen är en annons från Byggahus egen shop. Produktrekommendationer visas automatiskt baserat på nyckelord som nämns i foruminlägget. Vi matchar innehållet med relaterade produkter som kan hjälpa läsare med sina byggprojekt. Inläggskaparen har inte själv lagt in produkterna i inlägget.

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.