Byggahus.se

Fönstertaket som ger el

 1. E
  Anonym
  Skrivet av: Bernt

  Lars Erik
  Det fins sedan länge "Svenska" solceller kombinerade med prefabricerad plåt för bandtäckning av tak: Clix Unisolar i Eksjö, Dessa paneler är dock ej transparenta men är estetiskt mycket tilltalande

  /Bernt
   
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: conny

  Bra med egna initiativ som Alliansen nu kommer att ta bort glädjen ur.Man har föreslagit att from 1/7-2014 skall man få skatteavdrag för den del man tillverkar och förbrukar själv.När skiner solen som mest?jo,på sommaren,när har du minst behov av elen,jo,på sommaren.Alltså väldigt lite skatteavdrag.Varför inte göra som hela övriga EU,Nettodebitering på årsbasis.Då levererar du ut solenergi när solen skiner och låter alla andra i nätet använda din eko el,när vinterdagar och regndagar kommer använder du el från nätet som någon annan producerat ex vattenkraften,Du reglerar din förbrukning genom fakturan på årsbasis.Har du överskott köper elbolaget det till ö.k pris.Enkelt,rättvist.
   
 3. K
  Anonym
  Jag tycker att sol energi helt ska bekostas av bidrag, ren enrgi ráddar liv...
   
 4. Q
  Medlem · Nivå 4
  > Det som är lite knepigt när man är mikroproducent är att man måste gå plus minus noll, annars räknas man som producent och då tillkommer moms som gör att du måste producera väldigt mycket för att det ska löna sig. Därför köpte jag en elbil, säger Lars-Erik Eriksson.

  Bara jag som reagerar på denna vurpa i systemet? Det finns alltså ett incitament till att använda energi, snarare än att undvika användning. Det borde ju vara tämligen lätt att skriva in "den som producerar mindre än 50 MWh årligen räknas som mikroproducent" så slipper man detta att Lars-Erik tvingas slå på en pump eller köra lite extra bil bara för att solen råkat gassa på lite extra?
   
 5. N
  Medlem · Nivå 12
  Så vi andra skall stå för kostnaden? Om solen lyser och ingen behöver elen, vad gör man då?