Byggahus.se

Fönsterbyte ångerrätt samt priset

 1. J
  Medlem · 22 inlägg
  Hej vi hade en försäljare från Energihem här igår och vi skulle få betala 220 000 för 13st 3 glasfönster och 3st altandörrar med mörkläggning i hälften av fönster-dörrar.Det var deras bästa Pvc fönster med 40 års garanti. Bestämde vi oss direkt så fick vi ner det till 190 000 för då kunde dom samtransportera med andra beställningar.
  Jag börjar dock ångra mig för det gick för snabbt och det känns inte bra. Har man rätt att ångra sig? och ifall man inte får det,är priset ok eller det är för dyrt?
  Dom gör allt snickeriarbete och sätter plåt utvändigt samt kör bort dom gamla fönsterna.Priset är efter rot.
   
 2. K
  Medlem · 2 072 inlägg
  Vad står i avtalet?
   
 3. Violina
  Medlem · 1 240 inlägg
  Har du inte avtalat bort ångerrätten i kontraktet har du 14 dagars ångerrätt enligt distansavtalslagen
   
 4. L
  Medlem · 1 188 inlägg
  Ska vara 14 dagars ångerrätt. Dock om de nu påbörjat nåt är det en sak, men de lär inte gjort så mycket på en knapp dag liksom...

  Om kunden ångrar distansköpet | För företagare | Konsumentverket

  När du säljer varor eller tjänster på distans till konsument,
  till exempel via nätet, genom telefonförsäljning
  eller hembesök är du skyldig att lämna 14 dagars ångerrätt.
   
  • Laddar…
 5. Chrissofsweden
  Renoveringsnovis · 3 175 inlägg
  Dom var här och knackade på också. Vilka förbannade pajaser! :mad: De försökte kränga på mig nya fönster också utan någon som helst kunskap i området. Jag förklarade upprepade gånger att jag inte var intresserad. Men hon fortsatte.

  När jag ledsnade började jag ställa motfrågor som hon inte kunde besvara till värmeenergi, negativa effekter på ventilation och hur hon menade att vår energiförbrukning med de nya fönstren skulle kunna räknas in då vi redan har en väldigt låg förbrukning..

  Till slut, efter ett otroligt artigt bemötande från mig, så stängde jag dörren i ansiktet på henne.
   
 6. HammarClark
  Medlem · 43 inlägg
  Fönstrerna kostar ca 2-2,5 dörrarna ca 6 pr styck från polen, högt räknat 4 tim montage pr enhet a 600 före rot plus lister mtrl osv invändigt 1000kr enhet. Frakten samtransporteras alltid.
  Av alla pvc fönster jag sett har energihem bland dom fulaste och otympligaste modellerna.
  Räkna själv om du gjort en bra deal :B
   
 7. F
  Medlem · 4 010 inlägg
  Ångra så fort du kan. Känns dessutom som ett jäkla ockerpris för skitprodukter.

  Kan tillägga att mina träfönster med profilfrästa innerkarmar och bågar, svartlackerad in- och utsida. Fasta träspröjs invändigt, spröjsdelande svart glaslist och fasta aluspröjs utvändigt. 2-glas med argon. 22 enheter varav 3 fönsterdörrar (1 pardörr) kostade 108' inkl. frakt.
   
  • Laddar…
 8. H
  Moderator · 42 558 inlägg
  Det är nog bra om man har en grundinställning att av ren princip ALDRIG köpa av dörrförsäljare eller telefonförsäljare. Deras erbjudanden är aldrig bra.

  Så även om det låter bra, så tackar man nej. Är det så att man tack vare besöket kommer på att det vore kanske bra att byta fönster, så blir det alltid bättre att själv ta in förslag. Oftast bäst att ta från någon lokal snickare (med goda referenser), det blir bättre och billigare. Välj bort "fönsterbytarföretagen". De är oftast rena säljföretag, som bara skall sälja, sedan köper de in installatörstjänsten från billigast möjliga firma. Och maxar sin vinst.
   
  • Laddar…
 9. J
  Medlem · 22 inlägg
  Tack för alla era snabba svar.Det står i avtalet ser jag nu att vi har 14 dagars ångerrätt.Era inputs har varit värdefulla och jag skall genast ringa och ångra mig.
   
 10. T
  Medlem · 1 755 inlägg
 11. J
  Medlem · 22 inlägg
  Vi har nu ångrat köpet.Det var bara att skicka in våra uppgifter på mejl så tar dom bort köpet enligt kundtjänst..Tack för hjälpen till alla som svarat.
   
 12. Immobil
  Medlem · 9 938 inlägg
  Begärde ni att få en skriftlig bekräftelse? Det ska ni absolut göra, annars har ni inget bevis, att ni har ångrat er.
   
 13. S
  Medlem · 99 inlägg
  Hur mycket var rotavdraget på ?
   
 14. O
  Medlem · 137 inlägg
  Varifrån?
   
 15. C
  Medlem · 27 inlägg
  Nej inte bara ringa, skriftligt är bättre