Byggahus.se

Flytta vattenmätare mm

 1. D
  Medlem · 32 inlägg

  D746

  Medlem
  Nyss börjat renovera i en äldre stuga och tänkte börja med badrummet. Undrar lite var vattnet kommer in i huset, är det till mätaren som ligger brevid toaletten, eller till beredaren som sitter vägg i vägg med badrummet? Andra frågan är om det är några svårigheter och flytta vattenmätaren en halvmeter åt andra väggen?, dels vill jag ha bort den från golvet och sen ska väggen den ligger mot rivas.
   
 2. L
  Medlem · Halland · 5 438 inlägg

  lordi

  Medlem
  Inkommande är vid vattenmätaren där någon har gått bananas med fogskummet. Det går att flytta den men det ser inte roligt ut. Du måste beställa en avstängning ute i gatan först. Sen kan du behöva dra om hela vattenservisen om du har otur och det är en gammal galvad sådan.
   
 3. D
  Medlem · 32 inlägg

  D746

  Medlem
  Det går det å koppla på en böj innan mätaren så jag får den mot andra väggen istället, förutsatt att jag stänger vattnet innan då?Servisen är det vattenledningarna till huset, eller avloppet?
   
 4. L
  Medlem · Halland · 5 438 inlägg

  lordi

  Medlem
  Servisen kan vara både och men jag menade inkommande vatten från gatan.
  Du får karva bort fogskummet, så man kan se hur det ser ut.
   
 5. L
  Medlem · Stockholm · 1 644 inlägg

  Lars48

  Medlem
  Jag skulle flytta mättaren till ett fördelarskåp inbyggt i väggen. Därifrån fördela vartnet snyggt och prydigt. Passa på byta mätaren. Den dka ju bytas var tionde år.
  Nåt sånt:

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_2034.JPG
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.