Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Flytta luft från övervåning

 1. Ammaen
  Medlem · 8 inlägg

  Ammaen

  Medlem
  Hade tänkt sätta in en luftvärmepump för att ha behagligare värme på vintern men framförallt få kyla på sommaren. Det röda är väggen jag tänkt hänga innedelen och den andra väggen med fönster har 3 stora fönster i söderläge som släpper in ofantligt mycket värme på sommaren. Men saken hör till att övervåningen där barnen har sina sovrum blir varmt som bara den under de värsta dagarna på sommaren så hade velat trycka ner värmen uppifrån till luftvärmepumpen så luften rör sig genom trappen. Finns det något smart sätt att sätta någon ventilation genom taket där innedelen sitter, genom kattvindan till trapphuset för att få någon cirkulation. Finns det någon smart idé förutom att ha fönstren öppen nattetid? Eller är det två innedelar som gäller? Huset har självdrag och enda ventilationen på övervåningen är i toaletten.

  Tacksam för kloka lösningar och idéer och inget är dumt förslag. Har tittat på airmove och liknande men är tveksam att det uppfyller någon större funktion men berätta gärna om det funkat för dig
   
 2. J
  Medlem · Stockholm · 5 541 inlägg

  JosthPremiumikon: Hand

  Medlem
  Skaffa markiser eller åtminstone bra persienner som skärmar av solen i alla fönster mot söder. Min erfarenhet är att det är två innerdelar som gäller om man vill ha svalt på övervåningen också. Kall luft stannar på nedervåningen och det blir som lock av värme i trappan.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.