Byggahus.se

Flexning av betongvägg efter kakel

 1. A
  Medlem Nivå 1
  Hej! Vi har anlitat ett företag för att installera ett Ikeakök (företag som samarbetar med Ikea i Sthlm). I vår offert ingår flexning av betongvägg. Är det som ni ser på den bifogade bilden korrekt resultat av flexningen? Sunt förnuft säger till mig att så är inte fallet, men uppskattar er profesionella syn på detta. Betalar ca. 1 900 kr för detta moment. Stort tack!
   
 2. F
  Medlem · Nivå 19
  Ja, det ser ut att vara tillräckligt. Det spelar väl dock ingen roll för dig så länge slutresultatet blir bra? Vad blir det för stänkskydd?
   
 3. J
  Medlem · Nivå 10
  Om man beställt flexning så ser det inte ok ut!
  Vitsen med det är ju att man ska få bort alla ojämnheter, och det ser ut att sitta en hel del kvar.
  Oavsett anledningen till flexning så har ni inte fått vad ni betalat för..
  Sen om det duger till kommande arbeten är en annan sak
   
  • Laddar…
 4. nino
  Medlem · Nivå 20
  Ser ut som man har tröttnat på jobbet
   
  • Laddar…
 5. A
  Medlem Nivå 1
  “Vad spelar det för roll om slutresultatet [“peppar peppar”] blir bra”-attityd är enligt mitt lekmanna perspektiv en av orsakerna till att nivån på tjänsterna i byggbranschen i Sverige är inte särsklit hög - alla gånger. Om jag går till en tandläkare för att laga hål och tandläkaren borrar lite, men tar inte bort alla ojämnheter, för att filningen NOG sitter bra ändã, är jag inte nöjd som patient, för en sådan fyllning sitter inte åt lika länge. Samma här. Om flexningen inte tar bort alla ojämnheter och om jag inte anlitar ett annat företag för att spackla och måla så skulle antagligen Ikea-samarbetspartner klistra stänkskyddet (kompositskiva) på den ojämna ytan. Min poäng. Vid otillräcklig flexning löper jag risk att stänkskyddet sitter sisådär plus det tar längre tid för målarna att hantera den ojämna ytan.
   
 6. Stefan N
  Verktygstokig · Nivå 22
  Du har ju inte berättat vad som är tänkt att göras med väggen sen, då är det lite svårt att ge råd om detta. Beroende på vad som ska göras kan det va allt från godkänt till att det behöver göras mer.
   
 7. A
  Medlem Nivå 1
  Ett annat företag ska måla och det företag som flexat ska sätta dit kompisitskiva.
   
 8. sir_erken
  Medlem · Nivå 8
  Prata med dem och fråga? Gissar att jag haft samma företag hemma för köksrenovering nyligen eftersom det är i Stockholm och kopplat till IKEA.

  Är det samma så var dom väldigt lyhörda för frågor och aldrig någon antydan till krångel när jag påpekade ett fåtal saker som jag inte tyckte var bra. Faktiskt det enklaste hantverkarföretag jag varit i kontakt med, slutresultatet blev dessutom perfekt.
   
  • Laddar…
 9. A
  Medlem Nivå 1
  Härligt att höra! Jag har blivit bränt så många ggr förut att jag känner oro för att det görs quick-fixes.