Byggahus.se

Fjärrstyra eluttag utomhus

 1. Taxen
  Medlem · Uppsala · 566 inlägg

  Taxen

  Medlem
  Vad finns för att styra ett eluttag med en app i Android , Iphone?Vill kunna slå av och på ett elaggregat till ett elstängsel (för djur) Jobbigt att springa hem och ut igen till hagarna när man testar och lagar stängsel.
   
 2. Andreas_kalmar
  Renoverare · Kalmar · 2 381 inlägg

  Andreas_kalmar

  Renoverare
  Nexa bridge eller telldus det senare är minst pengar
   
 3. G
  Medlem · Kalmar · 872 inlägg

  gråsten

  Medlem
  Neo på Biltema. Funkar om det finns wifi där uttaget sitter. Lät att nå över nätet även över mobilt bredband. Jag har valt Neo efter att ha prövat Nexus och Telldus. Neo är pålitligare om man bara ska fjärrstyra på och av via en app i smartphone. Lät att installera. Jag sätter bl a på en värmefläkt i ett kontorsutrymme innan jag ska dit.

  PS bor man i ett land där det finns franskt jordstift i uttaget så har Chacon samma enhet som Biltemas Neo och de styrs med samma app. Jag styr uttag i Belgien från Sverige och tvärtom.
   
 4. Taxen
  Medlem · Uppsala · 566 inlägg

  Taxen

  Medlem
  Wifi kan man glömma då det bara är ADSL 6-8 Mbit,samt att elaggregatet sitter på stallet ca 40m där ifrån.Man kan vara flera hundra meter från eluttaget i hagarna.
   
 5. G
  Medlem · Kalmar · 872 inlägg

  gråsten

  Medlem
  Jag var inte tillräckligt tydlig. Du når Neo enheten över mobilt bredband. Jag har aldrig behövt trassla med port forwarding i routern för att enheten ska ta emot kommandon. Nexa funkar över 432 MHz och det gör Telldus också. Det är inte säkert att de heller når ut till stallet.
  Jag skulle skicka nätverkssignal via elnätet till stallet via två vanliga Homeplugs. Devolo gillar jag mest. En plug sätter du i ett uttag bredvis adsl routern och en annan nära det uttag som försörjer elstängslet. Det senare pluggen ska också vara en wifi-axesspunkt. Då går kommandot från din smartphone med neo-app över mobilt bredband via internet till adsl-routern och därifrån i internt nätverk och sista biten wifi till neo-enheten.

  Det borde finnas enheter i homeplug-teknik som direkt slås av och på ström i ett uttag som sittre på enheten och där styrningen sker över elnätet men jag känner inte till någon sådan. För att slippa wifi-steget använder jag också nätverksstyrda kort med reläer som slår av och på 240 volt. Se t ex Velleman VM 204
  https://www.velleman.eu/downloads/0/user/usermanual_vm204_en.pdf
  Det är dock overkill för att slå av och på ström för ett enda uttag.

  TP Link har strömbrytare som styrs över wifi men de trasslar ofta.

  Men det finns andra nätverksstyrda enheter som slår på och av ström. Problemet är att de måste få nätverkssignalen via en plug som tar ut signalen från elnätet. Det måste rimligen finnas sammanbyggda enheter som man styr med LAN över elnätet och som slår av och på strömmen i ett uttag som är inbyggt i enheten. Har ställt frågan på forumet mobilabredband.se. Återkommer om jag hittar något.
   
 6. Nyfniken
  Medlem · Stockholms län · 11 475 inlägg

  Nyfniken

  Medlem
 7. G
  Medlem · Kalmar · 872 inlägg

  gråsten

  Medlem
  Har den också men styrning med SMS känns 90-tal. Biltemas Neo är mycket smidigare att använda.

  Hittade den enhet jag sökte:

  https://en.avm.de/service/fritzpowerline/fritzpowerline-546e/overview/

  den bryter 2300 watt och signalen kommer via elnätet vilket i Tyskland kallas dLAN. Tror jag har en liggande men hinner inte testa nu om den är kompatibel med t ex Devolo . normalt sett ska olika homeplug enheter följa samma standard.

  Enheten styrs med en app i smartphone. Kruxet är dock möjligen att man behöver ha en AVM router för adsl vilket är de jag använder.

  https://en.avm.de/products/fritzapps/myfritzapp/

  Det bör dock finnas andra som kan styras med app över mobilt bredband.
   
  Redigerat 3 jul 2017 23:58
 8. mexitegel
  Allvetare · Västra Götaland · 16 020 inlägg

  mexitegel

  Allvetare
  Är det inte att gå över ån efter vatten för att laga elstängsel? Nu är det nog 25 år sedan jag lagade stängsel sist, men då var stängslen sektionerade och vi använde isolerade tänger.... ;).
   
 9. G
  Medlem · Kalmar · 872 inlägg

  gråsten

  Medlem
  Det blir mycket enklare om man bara klickar i en app så går strömmen på eller av. Röstar forfarande på Neo över en wifiplug. Det är det enklaste om man bara har en adsl-router och inga andra grejor. Behövs en plug för lan in till elnät och sedan en plugg med inbyggd wifi och därtill neo-enheten. I appen ser man om det är på eller avslag. Annars Ontech över SMS.
   
  Redigerat 4 jul 2017 12:06
 10. M
  Medlem · Norrbotten · 2 254 inlägg

  mlkjhr

  Medlem
  Ontech styr man också med app om man vill, appen sköter sms:andet. Fördel att man inte behöver nåt internet över huvud taget. Mobiltäckning är allt som krävs.
   
 11. G
  Medlem · Kalmar · 872 inlägg

  gråsten

  Medlem
  Ontech är nog bästa för ändamålet ska kolla in appen som inte fanns för många år sedan när jag köpte min Ontech.
   
 12. Peter2400
  Medlem · Västkusten · 5 267 inlägg

  Peter2400

  Medlem
  Men det är en viss skillnad på att betala 1599:- och behöva hålla liv i ett kontantkort.
  Biltemas wifirelä kostar 249:-, har en smidigare app och häller dessutom koll på elförbrukningen.
   
 13. G
  Medlem · Kalmar · 872 inlägg

  gråsten

  Medlem
  Jag tog upp frågan på forumet mobilabredband.se och fick en fullständig teknisk utredning som svar av den otrolig kunnige signaturen E Kafeman. Han skriver alltid långa utredningar om data och radioteknk. Andra kan kanske också vara intresserade av svaren

  http://www.mobilabredband.se/forum/viewtopic.php?pid=70591#p70591
   
 14. M
  Medlem · Norrbotten · 2 254 inlägg

  mlkjhr

  Medlem
  Förvisso!
   
 15. mexitegel
  Allvetare · Västra Götaland · 16 020 inlägg

  mexitegel

  Allvetare
  Man får nog dock snabba sig om man ska köpa Biltemas uttag. Det verkar som det kommer utgå ur sortimentet. Finns bara någon enstaka kvar i vissa butiker nu.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.