Fiskalsgatan - ett ständigt pågående projekt

90k läst  506 svar

 1. AndersPS
  Renoverare Nivå 17


  Mina takfönster har en regnsensor som gör att de stängs med automatik om det börjar regna. Men, man har inte riktigt tänkt på det här med hagel, då tar det en stund innan sensors reagerar och när fönstret väl stängs det det en stund.

  Det hann faktiskt komma in en del hagel innan fönstret hade stängt sig. Det kan nog vara en idé att ha lite koll på vädret och inte till 100% lita på tekniken. I videon ser det ändå ut att gå ganska fort, men det hade haglat en bra stund innan jag började filma.
   
 2. AndersPS
  Renoverare Nivå 17
  Med vatten och avlopp inkopplat är det ju praktiskt om diskhon sitter fast, så det var bara att förbereda för att fästa och dra på lite "klet" mellan laminatskivan och den rostfria delen av bänken.

  IMG_2101.jpg
   
 3. AndersPS
  Renoverare Nivå 17
  Sista steget när det gällde gashällen var att justera munstyckena till gasol som jag har. Efter att ha läst instruktionerna ringde jag Siemens och bokade en tekniker för fastpris 950 spänn. Ett mycket bra val eftersom det tog nästan 2.5 timme och var ganska pilligt.

  IMG_2109.jpg

  Det är inte så avancerat när man tittar på insidan. Munstyckena till den stora wok-brännaren måste justeras inuti hällen och likaså ska man vrida lite på en skruv vid manövervredet.  Eld!
  Första måltiden på gång. Det är något speciellt att laga mat på eld.
   
 4. AndersPS
  Renoverare Nivå 17
  Det händer mycket spännande i köket, samma dag som jag fick min häll installerad kom även min nya Blendtec mixer. Hittade ett sjukt bra pris på nätet och slog till.
  :D
   
  • Laddar…
 5. AndersPS
  Renoverare Nivå 17
  IMG_2145.jpg

  Höst innebär äpplen och äpplen innebär äppelmust! På min tomt finns det inga träd men hela Ödåkra är fyllt av äppelträd. Det lilla gänget växer sakta mellan åren och nu har brorsan och jag börjat få in rutinen på hur det hela fungerar.


  IMG_2140.jpg

  Alla äpplen behöver tvättas och sånt som är ruttet eller maskbo ska skäras bort, annars behöver man inte göra något med dem direkt.


  8AC11F7C-368B-42FC-BCDF-49B74B429778.jpg

  Skål!
   
 6. AndersPS
  Renoverare Nivå 17
  IMG_2242.jpg

  Alla hus behöver belysning och vad kan väl vara viktigare än partybelysning?
  IMG_2244.jpg

  Vadå, har inte alla en dunk med rökvätska ståendes på toaletten?
   
 7. AndersPS
  Renoverare Nivå 17
  IMG_2246.jpg

  Först gick Trafikverket ut och sa "Stanna hemma om det är möjligt" för nu stänger vi E6an. Sen gick Skånetrafiken ut och sa "Stanna hemma, tågen till Malmö kaosar". Samma dag är världen höljd i dimma.

  Jag har sett alldeles för många filmer för att inte förstå vad som händer, men vi låtsas som ingenting och fortsätter våra liv. Jag såg inga döda kor bredvid vägen, så det är nog ingen fara...
   
 8. AndersPS
  Renoverare Nivå 17


  Mer matlagning, jag tycker fortfarande att det är en jäkla känsla i att laga mat på eld. Än så länge har jag inte bränt bort något hår från händerna men det är antagligen bara en tidsfråga dock! Denna gången är det en hjort som min chef har skjutit som ligger i pannan.

  IMG_2263.jpg

  Drygt 10 timmar senare... efter att inte haft något riktigt kök på över 3 år är det magiskt att äntligen kunna laga mat på riktigt igen!
   
 9. AndersPS
  Renoverare Nivå 17
  Då var det dags för ett mer byggrelaterat inlägg!


  IMG_2273.jpg

  Trappan ner i källaren har länge varit ett sorgebarn och det är dags att få trappräcket på plats. Som överliggare kommer det att vara en bit ekträ, som behöver sågas till.


  IMG_2275.jpg

  Längst in mot väggen behövde vi göra ett urtag och sågen är det enklaste sättet. Tråkig effekt när man kapar med begränsning i djup, men lätt löst genom att lägga en brädbit på insidan om det som ska sågas.


  IMG_2277.jpg

  En träbit längst in så blev det perfekt!
  Såga såga såga...


  IMG_2281.jpg

  Slutligen mätte vi ut och borrade hål för stavarna, som ska sticka upp i undersidan av överliggaren.
   
  • Laddar…
 10. AndersPS
  Renoverare Nivå 17
  Lekrummet - ett sidoprojekt

  IMG_2285.jpg

  Plötsligt stod jag med ett rum mer eller mindre oanvänt och tänkte att det skulle bli kombinerat lekrum, kontor och gästrum. Gästsängen kommer antagligen inte att användas så mycket, jag har ju även 2 stora bäddsoffor i vardagsrummet och 1 soffa förutom min säng, så det finns gott om sovplatser.

  Tanken var att enkelt kunna stuva undan sängen när den inte behövs, ställa den andra sängen in mot väggen, den får man lyfta med handkraft men den är relativt lätt så det är inget problem.


  IMG_2287.jpg

  Nästa steg blev att bygga in stomme som sängarna kan ligga på, och under det kommer det att byggas som en stor låda. Mer om det senare. ;)
   
 11. AndersPS
  Renoverare Nivå 17
  IMG_2297.jpg

  Upphittat i trädgården - en styck plastboll. Vart tusan kommer den ifrån?
   
 12. AndersPS
  Renoverare Nivå 17
  IMG_2295.jpg

  Viktiga inköp till lekrummet - jag är tydligen inte den första kunden som köper billiga madrasser från Jysk i större mängd för att ha till diverse projekt. I mitt fall hoppas jag att 5 madrasser kommer att räcka.
   
 13. AndersPS
  Renoverare Nivå 17
  IMG_2299.jpg

  Självklart måste man lämna en hälsning till framtiden.
   
 14. AndersPS
  Renoverare Nivå 17
  IMG_2381.jpg

  Min takbelysning är fortfarande något experimentell, men LED-stripen som jag använder verkar glappa lite. Ibland händer det att den delen som är längst bort får en helt annan färg eller inte går att släcka, och det är alltid på exakt samma ställe.

  Men färgerna är grymma!
   
  • Laddar…
 15. AndersPS
  Renoverare Nivå 17
  IMG_2383.jpg

  Ok, det ser kanske inte ut som att det har hänt så mycket. Men mycket har fixats lite mer permanent än på föregående bild. Lekrummet är verkligen ett "rolighetsprojekt" när Fredrik och jag ses på kvällen, bygger lite, lagar mat och kollar Handmaids tale. Inte dumt alls!
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: