Firmor som bygger måttbeställda växhus

1k läst  6 svar

 1. V
  Medlem Nivå 5
  Vi ska bygga ett kallväxthus på ca 20 kvm och en vinterträdgård på ca 7 kvm i sommar. Vi gör själva grundarbetet och socklarna, och beställer färdiga glassektioner av en tillverkare.
  Vi har förhandlat med Glasbacken men nu är det tveksamt om de kommer att ha tid. Vi började redan för nästan 1 år sedan att förhandla med dem och fram tills i höstas var det inga problem för dem att leverera i mars- april i år, men nu plötsligt kan de inte det. Så vi är besvikna och tveksamma. Känns som vi förlorat ett helt år.
  Någon som har erfarenhet av Galsbacken?
  Någon som har tips/erfarenhet av andra växthustillverkare?
  Tacksam för tips och råd.
   
 2. B
  Lösvirkesbyggare Nivå 1
  Vi skall också ta beslut om växthus i år så jag följer detta.
   
 3. D
  Medlem Nivå 1
 4. berisen
  Medlem Nivå 5
  Får man vara nyfiken och fråga ungefär vad totalkostnaden på det där landade på? Riktigt snyggt bygge!
   
 5. D
  Medlem Nivå 1
  Ca: 150k inkl. kamin och vattenburen golvvärme. Har dock inte kopplat in golvvärmen ännu, så ca: 10 k tillkommer för en värmeväxlare, så att jag kan ha alkohol i slingorna. Och tack!
   
 6. J
  Medlem Nivå 4
  Otroligt vackert! Vad skulle du säga fördelningen är, var grunden, teglet, stommen det dyra etc? Skulle vilja ha något liknande men 150kkr är lite saftigt. Så man ser vad man kan spara in på :)
   
 7. D
  Medlem Nivå 1
  Nu höftar jag lite ur mitt svaga minne: Gjutform, frigolit,slingor, armering: 10k. Gjutning med pumpbil 18k. Virke 25k (valde accoya till syllen och bara den stod nog för en tredjedel. Glas (härdat) 30k. Stål till luckor och takkonstruktion 15k. Kamin 5k. Skorsten 7k. Tegel köpte jag begagnat och sålde det som blev över och gick med vinst :) Beggad dörr 3k. Plåt 3k. Odlingsbäddar cortenstål 15k. hyra av grävmaskin 5k. Grus och markduk 5k. Typ så :) Det springer lätt iväg, även om man gör allt själv.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: