Byggahus.se

Finplaneringen - vänta ett år?

 1. S
  Medlem · 14 inlägg

  Semperpax85

  Medlem
  Hej!
  Vi har hört att man ska vänta i minst ett år innan man gör i ordning häckar, gräsmatta mm för att jorden ska sätta sig ordentligt först. Är det det enda sättet eller går det tex. genom att packa jorden ordentligt att komma igång tidigare än så? Man vill ju såklart inte slösa bort tid och pengar i onödan om det inte håller i längden men det vore väldigt skönt för barnen att inte behöva leka på en lerplätt i ett helt år... Det är f.d. skogsmark i Mellansverige med lite berg här och var som huset står på, ifall det spelar roll.
  Tacksam för alla tips hur man ska tänka :giggle:
   
 2. B
  Medlem · Stockholms län · 21 911 inlägg

  BirgitS

  Medlem
  Visst kan ni sätta igång med gräsmatta utan att vänta på att jorden ska sätta sig. Resultatet blir ju inte lika bra men är det skogsmark lär det väl inte bli någon paradgräsmatta i alla fall. Nästa år kanske ni får göra om lite om det har blivit någon stor svacka någonstans.

  Men just nu är ju ingen lämplig tid att vare sig så gräs eller lägga ut färdigköpt matta eftersom det är varmt och (förhoppningsvis) torrt. Rådet brukar vara att antingen göra det under våren eller vänta till slutet av augusti när det blir svalare och nätterna fuktigare.
   
 3. S
  Medlem · 14 inlägg

  Semperpax85

  Medlem
  Tack för svaret! Vi ska nog börja med gräsmattan i slutet av augusti i år. Är inte så noga med lite svackor :D
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.