Byggahus.se

Finns det rörmokare som rörmokar?

 1. H
  Medlem · 11 inlägg

  hyo57

  Medlem
  vad jobbar du med?
   
 2. Claes Sörmland
  Medlem · Sörmland och stan · 8 133 inlägg

  Claes Sörmland

  Medlem
  För egen del skulle jag gjort det själv, det är ju en trivialgrej. Skulle det vara något värre så har ju jag min trevlige 80-talistgranne till rörmokare. Men detta är vardagen för ohändiga Svenssons i storstäderna som inte har någon i vänkretsen som kan hjälpa till.
   
  • Laddar…
 3. Staffans2000
  Bannad · 9 990 inlägg
  Så en stubbfräsare kan inte få rotavdrag:D?
  Kunde inte låta bli!

  Staffan
   
 4. Mikael_L
  Medlem · 40 803 inlägg
  Få se, vilken bransch var du verksam i? jag har inte koll ...
   
  • Laddar…
 5. Mikael_L
  Medlem · 40 803 inlägg
  Ofoget finner du främst inom el och VVS, alla andra hantverkar-segment har städat upp sig betydligt.
  Det förändras även sakta inom dessa två segment, men det lär vara rätt långt bort innan sista fossilen till hantverkare har kastat in handduken.
   
 6. T
  Medlem · Stockholm · 757 inlägg

  Taxture

  Medlem
  Tror inte det är nått problem att ta med sin egna oxfile om du erbjuder dom kr1.200:-/timme för stekningen med en minimidebitering på 3timnar och startavgift på kr500:- för att värma stekbordet....... och sen tillkommer hyra av bord,stol,bestick mm :cool:
   
  • Laddar…
 7. Mikael_L
  Medlem · 40 803 inlägg
  Men sluta installera då. kör endast butik då. Dags att ta upp kampen mot Biltema och Bauhaus tycker jag.
   
 8. D
  Medlem · 15 inlägg

  DIY@home

  Medlem
  100% påslag? Sist jag anlitade en 'rörmokare' så la de på över 300% på sitt Ahlsell pris. Har själv Ahlsell konto och kan lätt jämföra deras priser mot de priser jag har. Vet att de anlitade Ahlsell för jag blev inblandad i en mail tråd där de frågat om material från Ahlsell. Jag ändå inte VVS rabatt utan mer el rabatt på Ahlsell så troligen så påslaget ännu mer
   
 9. Mikael_L
  Medlem · 40 803 inlägg
  Ehh, nu när jag läste vidare lite, så ser jag att du verkar vara rörkrökare.

  Så, då kommer frågan, om en kund vill ha hjälp med att justera isntällningarna i värmepumpen, eller att du kommer och tar bort en radiator tillfälligt för att de ska renovera - du vägrar du/ni komma för att du inte får sälja något material?
  Rätt uppfattat?

  Fast det är klart, tar du bort radiatorn så behövs ju två pluggar, så du gör väl det jobbet då och fakturerar pluggarna för 700kr styck ... :crysmile:
   
 10. H
  Medlem · Stockholms län · 25 inlägg

  håkke65

  Medlem
  Tack för trevlig läsning! Är själv pris och har jobbat som säljare därefter i många år och då har jag stött på produkt/tillverkar garanti och det är en djungel och med olika utgångar, dåliga och mindre bra är min slutsats.
  Jag tycker att vi kan alla enas om att timpenningen bör vara i förhållandet 750kr med all material och 900kr endast materialmontering, på ett ungefär. Med porslin mm (större saker) bör det ligga någonstans därimellan. Men ett stort men! Tiden räknas alltid därifrån montören utgår inte beställarens tröskel och att behövs mer material så ska beställaren stå för införskaffandet i både tid och transport. Det är för mycket snack om att montörerna tar betalt för en ”tom” servicebil. De är för det mesta välfyllda till bristningsgränsen och räcker inte till ändå!
   
  • Laddar…
 11. makhno_
  Medlem · 163 inlägg

  makhno_

  Medlem
  Man kan ju att misstänka att delar av sveriges dyrast-i-europa priser kommer ur det system som beskrivs. Egentligen är det de som säljer produkterna till hantverkarna som gör den stora förtjänsten. Att hantverkarna, som det verkar i tråden, helt köpt systemet att slussa pengar till grossisterna är lite oroande. Att egenföretagare vägrar kritiskt se sin roll är ju normen i alla brancher eftersom deras leverne beror på det. Jobbar man för lön borde man kunna kritiskt genomskåda det som sker. Tråkigt när arbetare helt sväljer företagares narrativ.

  Enligt ovan köper alltså hantverkarna produkter till överpriser lägger på 20% och säljer sina timmar till underpris för att upprätthålla grossistens vinster. Systemet försvårar inköp från utlandet och upprätthåller sveriges katastrofpriser med konsekvenser på hela budgeteringen av nybyggen vilken i förlängningen påverkar kvaliteten av sveriges byggda miljö. Jättebra grej att vara delaktig i.

  Det är givetvis smidigt att jobba med samma produkter hela tiden. Det handlar dock om att avstå från kompetens och bli montör av ett märke. Något som borde föranleda lägre löner.
   
 12. Z
  Medlem · 7 inlägg

  Zekemannen

  Medlem
  Jag har använt mig av veteranpoolens rörmokare och de har aldrig varit några problem med att endast utföra rörmokeri. Överkomliga priser har de också har. Iaf i Jönköping där jag bor.
   
 13. L
  Medlem · 32 inlägg
  Förstår inte bekymret, jag lämnar fast pris på alla installationer och lämnar garanti på mitt jobb dock får konsumenten stå själv för kontakt med inköpsställen om nått skulle vara fabrikationsfel, räknar ihop mitt pris för tillhandahållet material och lägger på några procent tillsammans med mina timmar och material som jag själv får sälja, funkar bra problemet som kan bli är när köparen ser att han får mindre rotavdrag mot den tiden jag gjort, man måste ju ha marginal och konsumenten har ju haft möjlighet att ta in andra offerter men för det mesta så funkar det klockrent
   
 14. S
  Bannad · Vetlanda kommun · 644 inlägg

  Stego1

  Bannad
  Det gäller ofta med hantverkare. Jag vet snickare som resonerar på samma sätt. Dom tjänar bra på delarna. Många handlar på Biltema och säljer för "normalpris". Det blir bra förtjänster istället för att köpa från en proffsbutik.
   
 15. G
  Medlem · 1 560 inlägg
  Just om det bara är ett riktigt litet småjobb bör de absolut ta det. Vid större jobb förhandlar man alltid, men knappast när det gäller en hundring eller två. Det handlar helt enkelt om att de bör ta det arvode som krävs och ha en transparent bransch, om det är 800 eller 1000 återstår att se.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.