Byggahus.se
 1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Finns det rörmokare som rörmokar?

 1. Claes Sörmland
  Medlem · Sörmland och stan · 11 328 inlägg

  Claes SörmlandPremiumikon: Träd

  Medlem
  Jag tror helt du missförstod mig och läser in något annat än det jag vill säga. Jag försöker igen, ännu tydligare.

  Din roliga historia om rörmokaren handlar ju om att rörmokaren inte följer konsumenttjänstlagens krav på att tillvarata konsumentens intresse. Han ljuger för konsumenten och lurar denne att hon måste välja mellan de ofördelaktiga alternativen att han kommer tillbaka veckovis senare eller att han åker och köper en minikulventil. En standardkomponent som han i själva verket har i sin servicebil. Hans heder räddas av att han faktiskt inte sätter sitt bedrägeri i verket och använder den minikulventil som han redan har till hands. Annars skulle det ju inte vara en rolig historia, utan bara vara en bedräglig hantverkare.
   
 2. Claes Sörmland
  Medlem · Sörmland och stan · 11 328 inlägg

  Claes SörmlandPremiumikon: Träd

  Medlem
  Aldrig hört talas om när jag har haft hantverkare hemma. Men jag har för mig att du berättat att du bygger badrum, det är ju en större kostnad och tjänst och då förstår jag om detta står i offert/på faktura eller liknande.
   
 3. L
  Medlem · västra götaland · 648 inlägg

  larsson r

  Medlem
  Lite skillnad där
   
  • Laddar…
 4. Krille-72
  Medlem · 3 586 inlägg
  Det förvånar mig faktiskt att du aldrig hört talas om detta. Ytterligare ett exempel på att tex. Hantverksformuläret kan vara en bra idé att använda sig av när man anlitar en hantverkare.
  Vi skriver alltid med: ”Allrisk och ansvarsförsäkring hos...” oavsett litet eller stort jobb. En standardtext som jag faktiskt trodde de flesta hade med.
   
  • Laddar…
 5. F
  Medlem · 14 inlägg

  Fd-röris

  Medlem
  Hej alla nyfikna.

  självklart är det så en en hantverkare vill arbeta med sitt eget material och inte det kunden köpt in. Av den enkla anledningen att han har en större vinstmarginal på sitt eget material. Men det handlar också mycket om att kunna ge en helhets garanti på sitt utförda arbete. Jag som fd-rörkrökare skulle aldrig ge en garanti på ett utfört arbete om detta var utfört med kundens material. Av den enkla anledningen att det skulle bli för mycket strul om olyckan skulle vara framme och jag inte kan visa på vart jag köpt mitt material. Ännu värre är det inom bilbranschen (verkstan) där jag nu är (tillbaka). Hur ska jag kunna ge dig som kund en garanti på ett arbete där jag inte kan visa vart delarna kommer ifrån? Vi vet att det är mycket billigare i Tyskland etc, men betalar man ett par kronor extra och får arbetet utfört på en märkes verkstad så har den en garanti som lönar sig i slutändan. Ta tex Volvo som nu har livstids garanti på det mesta av deras material (förutom förbrukningsvaror som glödlampor, bromsar etc).
  Ber om ursäkt för ett långt inlägg men känner att det behövs förklaras att det inte alltid handlar om pengar/ vinst för hantverkare utan oftast (mot en högre kostnad) mindre bekymmer för kunden i framtiden.
   
  • Laddar…
 6. A
  Medlem · 5 inlägg

  Arrie

  Medlem
  Hej Rörmåkare jag köppte ett hus men värmepannan funkar inte. Företag som installerade finns inte mer. kan du hjälpa mig? Tyvärr inte. Du måste köpa ett ny panna hos oss sen kan vi hjälpa dig.
   
 7. Claes Sörmland
  Medlem · Sörmland och stan · 11 328 inlägg

  Claes SörmlandPremiumikon: Träd

  Medlem
  Du vet hur det är. Hantverkare har ofta inte så lätt för att informera om dylika saker och det mesta sköts per telefon med begränsat informationsutbyte. Dessutom är de lättskrämda, man vill ju inte framstå som en krånglig kund med en massa telefonsamtal, email med skrämmande text och formulär. Då står man snart där med beskedet: "Jag har kanske tid om två månader. Jag ringer dig när det dyker upp en tid."
   
 8. K
  Medlem · Stockholm · 229 inlägg

  Krillehus

  Medlem
  Härligt att höra! Vad är er timpenning om ni köper in allt material? Blir det inte en begränsning på utbud, dvs du kan få blandare från de här märkena? Eller skaffar ni exakt det kunden vill ha?
   
 9. F
  Medlem · 14 inlägg

  Fd-röris

  Medlem
  ? Jo förvisso, är pannan bortom räddning (vilket den sällan är) och inte går att reparera så är det klart att du får köpa ny. Men du kanske har en produkt garanti då spelar det ju ingen roll om företaget inte finns kvar.
   
 10. H
  Medlem · Skåne · 17 inlägg

  Hefatrooper

  Medlem
  Jag brukar jämföra det med att komma med en kasse råvaror och en flaska vin till restaurangen och be kocken att brassa till något gott. Den som utför ett hantverk vill gärna ta hela ansvaret.
   
 11. K
  Medlem · Stockholm · 229 inlägg

  Krillehus

  Medlem
  Skitdålig jämförelse. Man går på restaurang för att slippa laga mat och ta hand om disk. Det sker dessutom inte i ditt hem. Jämförelsen är i så fall att du anställer en privatkock som lagar till den maten som finns i ditt hem. Ska kocken sköta inköp görs det garanterat på ditt matkonto eller med ditt kreditkort direkt hos grossisten.

  sen är det inte speciellt ovanligt att kunden kan ta med eget vin till finare restauranger. Då betalar man en ”Corkage Fee”, en form av serveringsavgift för att få det upphällt.
   
 12. T
  Medlem · Sö · 2 891 inlägg

  TheGame

  Medlem
  Inget att fundera över egentligen, rätt uppenbart varför dom gör så.
  Det är inte annat än du får köpa dina grejer själv och göra jobbet själv eller låtar rörmockarn göra sitt på sitt vis och betala.
  Alternativ försöka hitta nån som gör på det sätt du vill.
  Det är ingen "rättighet" man tyvärr.
   
  • Laddar…
 13. Claes Sörmland
  Medlem · Sörmland och stan · 11 328 inlägg

  Claes SörmlandPremiumikon: Träd

  Medlem
  De här mer eller mindre krystande jämförelserna som alltid kommer upp i liknande frågor. De hjälper inte.
   
 14. C
  Medlem · värmland · 55 inlägg

  carthago

  Medlem
  Jag har bra erfarenhet av firman som gjorde vårt badrum,de sa bara att köp vissa erkända firmors produkter så kan du beställa dem, vi hämtar och monterar allt när du betalat materialet.
   
 15. A
  Medlem · 5 inlägg

  Arrie

  Medlem
  Det är en jordvärmepump från 1995. Jag har hittad fel och fixat själv.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.