Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Fick 2500kr i elräkning!!

 1. useless
  Lök. · Gävleborg · 25 886 inlägg
 2. V
  Medlem · 609 inlägg
  Ja det hade varit intressant
   
 3. K
  Medlem · 676 inlägg
  Jag tror att du inte har fattat detta riktigt. Orsaken till att vi och andra länder kan ge tillbaka beror på att de pengar som detta kostar är samma pengar du vi har betalt för elen. Vissa av pengarna får staten in i form av moms. Andra på annat sätt. Bland annat de som äger ledningar kommer få bra med vinst som delas ut till staten. Annars blir det på andra sätt.
   
 4. dof
  Verktygstokig · västernorrland · 1 435 inlägg

  dof

  Verktygstokig
  Antar att du har område 2?
  Fint påslag på spotpriset eon har.....
   
 5. C
  Medlem · Stockholm · 60 inlägg

  Cristar

  Medlem
  Nej, det var den inte.
   
 6. useless
  Lök. · Gävleborg · 25 886 inlägg
  Det är inklusive moms.

  Ditt elpris, utan moms. 77,68 öre/kWh
   
 7. P
  Medlem · 12 233 inlägg
  "Voting other people’s money away is not generosity, any more than sending other people to war is courage." – Stephen W. Browne
   
 8. P
  Medlem · 12 233 inlägg
  Det resonemanget vore rimligt om det inte vore så att en del elabonnenter har betalat betydligt mindre än andra genom att ha ett fastprisavtal.
  Ungefär hälften av elabonnenterna har elavtal med fast pris.
   
  • Laddar…
 9. P
  Medlem · 12 233 inlägg
  Det fanns inget alternativ att rösta på för de som ville behålla kärnkraft för oöverskådlig tid och för att bygga fler kärnkraftverk.
   
  • Laddar…
 10. K
  Medlem · 676 inlägg
  Och varför är det inte rimligt för några har fast? Jag har inte påstått att det kommer bli rättvist eller att några inte få mer/mindre tillbaka av "sina" pengar. T ex tror jag också att när vi får ett färdigt förslag så kommer elområden 1 och 2 att inte få några pengar.
   
 11. A
  Anonym
  instämmer.
  Vi kommer troligen bli utan precis lika som de som eldar med ved... Sedan kommer staten använda denna information och lägga fram beskattningsförslag på vedeldning eller liknande...
   
  • Laddar…
 12. K
  Medlem · 676 inlägg
  Ett nytt begrepp svarteldning, du har eldat egen ved utan att skatta. Inse att vi lever i den sista sovjetstaten.
   
 13. A
  Anonym
  Ja tyvärr.. det märks mer och mer..
  En del tycker det är okej att staten lägger på med beskattning men ingen granskar vart pengarna går... Sedan när information om att skattemedel missbrukas vill ingen lyssna...
   
 14. V
  Medlem · 1 198 inlägg
  Det var verkligen inte min mening att vara "Show off", vet inte vilka fler parametrar du vill ha om du är intresserad av att bedöma fakturan. Enda anledningen att jag postade den var att den var på ca 2500 som tråden handlade om.
   
 15. dof
  Verktygstokig · västernorrland · 1 435 inlägg

  dof

  Verktygstokig
  Missade det men det är fortfarande 10öre påslag + 17öre om man räknar månadsavgiften. Själv hade jag ett månadspris på 58.14öre + moms (område 2) och ingen månadsavgift så det finns hyggliga avtal om man letar lite. Nu gör det inte så mycket då man gör av med lite, men i mitt fall är det bara ett finger till eon för deras nätavgifter.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.