Byggahus.se

Felkod E15 var fjärde disk

 1. M
  Medlem · 2 inlägg

  MariaLind

  Medlem
  Hej,

  någon som har haft samma problem? Nu ett tag har vår Bosch från 2012 varit tjurig och gett upp mitt inne i diskprogrammet var fjärde gång.

  Har läst många trådar här om just E15 men inte just detta att det händer exakt var fjärde gång.

  Man hör hur pumpen jobbar, tar en paus, jobbar osv. E15 på panelen och en blinkande kranlampa. Tomt på vatten osv.

  Drar då ur proppen och efter ca två dygn funkar diskmaskinen som vanligt igen, som om den har glömt att den har varit trasig. Det spelar ingen roll hur lång tid det har gått mellan tredje och fjärde disken, samma scenario händer igen.

  Så har vi hållit på i drygt ett år...

  E15 indikerar problem med pumpen men varje gång det händer har det varit tomt på vatten inne i diskmaskinen och även under, har initialt tänkt att det har varit något med flottören eller ett stopp i pumpen.

  Men att det händer just var fjärde gång verkar tyda på att det snarare handlar om ett problem med diskmaskinsdatorn? Vad säger ni?

  Kan detta vara ett garantiärende? Eller är det bara att gilla läget och fortsätta ha det såhär (och försöka synka de här problemen till när man inte har massa gäster osv), alternativt köpa nytt? Säg till om ni vill ha artikelnumret på diskmaskinen!
   
  Redigerat 12 dec 2022 23:25
 2. M
  Medlem · Halland · 3 237 inlägg

  Markarbetaren

  Medlem
  Kanske dags att byta? Våran Bosch köptes 2013, lämnade in 2017 då en ny inhandlades. Den har peppar peppar funkat hittills men jag blir inte förvånad om den snart lämnar in. Vi snittar en disk per dag.
   
 3. ClasseClas
  Medlem · Stockholm · 3 367 inlägg

  ClasseClas

  Medlem
  • Laddar…
 4. D
  Medlem · E · 26 364 inlägg
  E15 är väl inte pumpfel utan läckage? När det torkar upp funkar det igen. Problemet är vanligt på dessa maskiner. Det finns en packning att montera mellan maskin och sump. Det är en lätt operation. Problemet är att hitta informationen om det.
   
 5. M
  Medlem · 2 inlägg

  MariaLind

  Medlem
  Tack, får ta och prova det. Tänkte tippa den lite också men då är problemet golvlisten som jag försöker få bort - den är inte med clips. :)
   
 6. electroluxaren
  Medlem · - · 14 310 inlägg
  diska mer sällan så hinner det torka upp mellan tillfällena
  diska med kortare program så blir det inte så mycket som skall torka upp
  eller reparera och montera tätningskitet så behöver du inte tänka på det.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.