Hej!

Har precis lagt nytt chevron golv men ser att det finns något grått mellan stavarna på vissa ställen. Någon som vet vad det kan vara? Kan väl inte vara hårdvaxoljan?
 
 • Trägolv med fiskbensmönster och synlig skarv, detaljerad ådring, varma toner, inomhusbelysning.
  Inloggade ser högupplösta bilder
  Skapa konto
  Gratis och tar endast 30 sekunder
 • Trägolv med fiskbensmönster, naturligt träfärgat, diagonalt mönster, delad mittlinje, inomhus, inredningsdetalj.
  Inloggade ser högupplösta bilder
  Skapa konto
  Gratis och tar endast 30 sekunder
Lite mer information vore kanske bra, är det massiv parkett alltså? Är det en firma som lagt det? Vad gjordes efter läggning?
Spontant tycker jag det ser ut som att det inte slipats helt plant där stavarna möts och i den fickan har det blivit ett tjockare lager av typ hårdvaxolja och damm/spån
 
Hej!
Japp är en firma som lagt. Chevron ek parkett och sedan så är den en hårdvaxolja som lagts. Kan absolut ingenting om golvläggning, material osv men tänkte om någon kanske sett något liknande tidigare? Ska såklart kontakta golvläggaren men vill gärna ha fler åsikter ifall han inte skulle tala sanning. Han nämnde på telefon att det kan vara när golvet rör sig nu iochmed kallare temperaturer så kommer limm upp på utan men det ser inte ut som limm utan ser ganska tjockt och mörkt i konsistensen ut (om inte limm ser ut så?).
 
Dom har fyllt gliporna med någon form av fogmassa
 
Matti_75 Matti_75 skrev:
Dom har fyllt gliporna med någon form av fogmassa
Exakt!

Precis så gör även de stora golvtillverkarna av lamellparkett.

Efter tillverkning av golvbrädorna uppstår/framkommer hål, flisor och skador vid kvistar som fylls i för att vara säljbara.
 
 • Gilla
Rejäl
 • Laddar…
Vad märkligt! För det känns som det bara är längst ut på kanterna, där brädorna möts så att säga, ingen annanstans. Och när jag skrapade bort lite på ett ställe känns det ganska jämnt under så verkar inte funnits anledning att fylla i. Känns som det är något som golvläggaren gjort, men förstår ej hur/varför..
 
Det ni syftar på med "fyllt med någon fogmassa" är troligtvis att man fyller i kvisthål med vax men i detta fallet så stämmer inte detta. Vad jag kan se, och killgissa mig till, så har ytskiktet nötts bort p.g.a höjdskillnader och träet under har grånat. Detta blir extra synligt på äldre lackade golv där lacken släppt på sina ställen. Hur länge sen var det golvet las in?

Fast vid närmare eftertanke kanske golvläggarens tes stämmer, ligger "kletet" över eller under hårdvaxoljan? Kan det vara så att man lagt golvet och det pressats upp lim i en "dal" och när man sen slipat så har limmet varit kvar?
 
Redigerat:
Jag förstår varför fiskbensparkett var populär. Det är nog betydligt lättare lägga och få skarvarna bra, troligen kan det hantera rörelse i träet bättre...

Är detta riktigt, massivt ekgolv... Eller är det en flytande laminerad parkett? Tänker att utformningen mer passar den senare, då fiskben är svårt att modularisera i färdiga rutor...
 
Jag vet inte vad det beror på men förklaringen du fick låter otrolig.
Det ser inte bra ut. Hade inte accepterat utseendet om det inte var golv köpt som andrasortering möjligtvis.
 
Ytterligare fundering. Är detta på ett ställe på hela golvet, eller ser varje skarv ut sådär?

Är det ett ställe så skulle jag tro att det beror på något ojämnhet och med naturliga material får man räkna med det, troligen försvinner det eller blir mindre synligt med slitage, nästa vaxning eller iallafall nästa omslipning. Ser VARJE skarv ut så där så känns det mindre kul och jag skulle också vilja reklamera...
 
Tycker det ser solklart ut som att man har råkat få en höjdskillnad över skarven och antingen medvetet ”spacklat ut det” med vax eller så har det bara fyllts upp vid ytbehandling.
 
 • Gilla
Farstatjej90 och 1 till
 • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.