Byggahus.se

Fel färg på takpannorna!!!

 1. P
  Medlem Nivå 2
  Upptäckte att vi har fått fel färg på våra takpannor. När jag pratade med försäljaren så erbjöd han oss, snabbt, 10 000 kronor som ersättning för felet som begåtts. Är det någon som har någon uppfattning av vad ett sådant misstak är värt.

  Kanutte
   
 2. B
  Medlem Nivå 3

  Re: Fel färg på takpannorna!!!

  Om felet är leverantörens så är det ju omleverans och ersättning för eventuella extra kostnader som gäller (om du nu inte kan acceptera den felaktiga färgen, håller god min och tar pengarna som en bonus).
  Är pannorna redan på taket är 10.000 billigt för säljaren.
   
 3. P
  Medlem Nivå 2

  Re: Fel färg på takpannorna!!!

  Pannorna ligger på taket och det är ett nyckelfärdigt Eksjöhus hus.

  Kanutte
   
 4. G
  Medlem Nivå 9

  Re: Fel färg på takpannorna!!!

  Kommunen kan säga att ni inte uppfyller bygglovet om takfärgen inte stämmer överens med den som det står i bygglovet. Då kan kommunen tvinga er att byta ut pannorna till rätt färg.

  Kolla alltså först med kommunen innan ni tar pengarna (om ni nu kan stå ut med fel färg). Se till att ändra bygglovet så att det stämmer överens med den faktiska färgen.
  Alternativt så bör ni se till att säljaren förbinder sig att stå för den faktiska kostnaden för att byta ut pannorna om kommunen skulle tvinga er (plus att ni ska ha de 10000 som plåster på såren).
   
 5. P
  Medlem Nivå 2

  Re: Fel färg på takpannorna!!!

  Tyvärr står det i bygglovet ; inga färgrestriktioner. Färgen är tegelröd och skulle ha varit röd. Tänkte kontakta konsumentrådgivaren på kommunen. Någon tyckte att kostnaden för teglet skulle dras av helt. Det skulle vara intressant att veta vad man kan begära om man inte skall byta.
   
 6. P
  Medlem Nivå 2

  Re: Fel färg på takpannorna!!!

  Vi sa 30 000kr eller byt pannorna. Sedan dess har vi talat med försäljaren 3 gånger, pannleverantören 1 gång, de ville gärna att det skulle vara vårt fel att det blev fel färg. Idag ringde vi till husförsäljaren och frågade om det inte var dags att ta ett beslut, huset skall slutbesiktigas den 15 mars. Han sa då att de skulle byta dem. När vi talade med snickarn sa han att det blivit en principsak för försäljaren. Men vi är glada över att vi får den färg vi ville från början. Blir görsnyggt till blodbokshäcken!!