Byggahus.se

Familjen Wendt bor off grid på Österlen

7k läst  49 svar

 1. H
  Medlem · Nivå 11
  Vilket blir anslutningskostnaden, eftersom denna kabel fixar energibolaget och ingen annan..
   
 2. K
  Medlem Nivå 6
 3. H
  Medlem · Nivå 11
  Ja så är det, man räknar från matande transformator, så än om man bygger relativt centralt och har långt till trafon så kan det bli dyrt..
   
 4. H
  Medlem Nivå 1
  Kul att så många har engagerat sig i detta ämne. För oss började det som någon riktigt konstaterade i början av denna tråd med ett hus utan tidigare anslutning till elnätet. Vi hade huset som sommarhus och tyckte vi klarade oss utan el = inte samma förutsättningar på vintertid, (precis som någon annan helt korrekt påpekade). Huset är dessutom byggt på den tiden då lantbrukarna hade en piga och en dräng, så det var många fler händer som eldade i sättugn och spis. I undantaget värmde de gamla sig bland annat med hjälp av grisen. Att bo här själv på vintern är svårt eftersom det måste eldas ganska mycket då. Är vi två eller fler så går det och vi stänger av stora delar, precis som man gjorde förr
   
  • Laddar…
 5. H
  Medlem Nivå 1
  Kul har vi på andra sätt. Samtalet från Eon förra veckan var en höjdare. - Eftersom ni bor där så har ni oss som elleverantör. - Nej det har vi inte. - Jo det har ni, man kan inte välja. - Nej vi har inte valt någon elleverantör. - Ja men då har ni ju oss. och vi vill nu..., - Nej vi har egen el. - Du menar att ni har solceller? - Ja. - Ja men då säljer ni ju överskottet till oss. - Nej det gör vi inte, vi kan inte det. - Jo det måste ni ju, för ni har ju oss som leverantörer. - Nej, och vi har inte valt någon annan heller. Vi har ingen som levererar här för det finns ingen anslutning..... (tyst i 6 sekunder) - Ni har ingen anslutning till nätet?!? - Nej. Det kallas off grid. (tyst i 5 sekunder) - Jag har aldrig hört talas om något sådant.
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka