Byggahus.se

Fästa ihop stålreglar

 1. ulsaulsa
  Medlem Nivå 1
  Jag har på två ställen fått rådet att använda montageskruv 4.2x13 mm med borrspets för att fästa ihop stålreglar. Jag är dock skeptisk till detta, för den skruven bygger så mycket att gipsskivorna ofta knäcks när man drar i en gipsskruv i närheten av ett sådant fäste.

  Ett sätt kan vara att med färg eller annat sätt markera på skivan var skruvarna finns och sedan ta ur skivan lite på dessa ställen, men det blir ju en oändlig massa merjobb. Det måste finnas ett bättre sätt eller en bättre skruv. Hur gör man?
   
 2. Milkshaken
  Bannad Nivå 9
  Det finns speciella tänger för detta.. Man pressar ett litet hål genom bägge samtidigt med en tång och då gör det att flänsarna viks inåt . På så vis så sitter dom fast i varandra utan att det bygger nåt utåt... Hör med din lokala uthyrningsfirma om en sån tång.. (Kommer inte ihåg namnet liksom)

  Annars behöver du inte vara orolig för att använda dom montageskruvarna.. dom bygger så lite utåt.
   
 3. ulsaulsa
  Medlem Nivå 1
  Det lät intressant det där med tången. Någon annan som också känner till detta och kan berätta mer?

  Jag är mycket orolig över montageskruven, för jag har knäckt flera gipsskivor enbart på grund av den. Såvida inte du känner till en skruv som bygger mindre än den jag köpte på Beijer. Är denna kanske plattare? I så fall har de ju blåst mig.
   
 4. wagis
  Medlem Nivå 2
 5. ulsaulsa
  Medlem Nivå 1
  Den tången ser ju fin ut. Märkligt att ingen på byggvaruhusen kunde informera om den. Finns den på säg Beijer, Optimera eller dylikt? Hittar inget på deras sajter.
   
 6. Milkshaken
  Bannad Nivå 9
  Den jag har jobbat med såg lite annorlunda ut, längre skaft och rakare huvud,,, Men den hade ingen utväxling,, verkar som att denna har det, vet inte om Beijer har den, kollade deras hemsida, men det bästa är om du går in till dom direkt, dom kan säkert beställa hem, beijer säljer ju Gyproc oxå..
   
 7. ulsaulsa
  Medlem Nivå 1
  Fick svar från Beijer: de säljer den för det facila priset av 1690 kronor. Låter mycket för något som nyper ihop två plåtar.
   
 8. ulsaulsa
  Medlem Nivå 1
 9. N
  Medlem Nivå 5
  Båda är skit men används, motek däremot har en knubbig loppa med riktigt flat skalle för PH2 som funkar finfint, har inte rätta namnet eller länk till sida dock..
   
 10. B
  Medlem Nivå 1
  Om man skruvar en bit i från montageskruven så brukar det gå fint!
   
 11. LLLVäxjö
  Medlem Nivå 6
  Redigerat 27 aug 2008 20:51
 12. _bystrom_
  Medlem Nivå 6
  Tång är det bästa. Är du lite händig kan du slipa till en egen av nån gammal polygrip eller liknanade. Fram med vinkelslipen och en borrmaskin...slipa till en "nål" i den övre käften och borra ett något större hål i den undre käften.
   
 13. D
  Medlem Nivå 4
  kan du inte skruva innefrån väggen om man så säger, så spetsen kommer ut mot skivan så spetsen sjunker in i skivan?
  Tången är som sagt skit dyr om man bara ska göra 1-2väggar. :)
   
 14. estwing
  Medlem Nivå 12
  tången finns på ahlsell.. hur bra som helst
  du kan lugnt använda 13 mm montageskruv, dom sjunker in såpass i gipsen. detta kommer du inte äns märka.
  att vi snickare använder tången beror på ackordet vi har. går 4 ggr fortare minst.
  mvh
  snickar estwing
   
 15. S
  Medlem Nivå 8
  Om du har för mycket tid kan du ju popnita.