Byggahus.se

fästa i kloasongtak?

 1. D
  Medlem · 2 inlägg
  Hej alla byggare!

  Jag bor i en liten etta som är byggd 1912 i Stockholm. Det är rätt så litet så jag vill sätta upp en loftsäng och vill helst slippa bärande stolpar ner i golvet. Problemet är att väggen är väldigt porös och taket är jag inte helt säker på hur det ser ut.
  Frågade min styrelse och fick svaret:

  "Angående din fråga avseende tak.
  Jag tog upp din fråga på vårt senaste styrelse möte, fick inget direkt bra svar utan att taket består av trä och vass. Många tak i förenigen är inte i bästa skick då spacklingen släpper och ramlar ner i delar."

  Det verkar alltså vara någon form av kloasongtak. Är det någon som vet hur det är att fästa med skruvar i ett sådant tak och hur mycket det håller för?
  Just nu så sitter det också ett fint undertak också som jag ogärna borrar hål och riskerar att förstöra i onödan. Det är i första hand fästningsmöjligheter/vikt jag är ute efter.

  Tacksam för svar.
   
 2. M
  Medlem · 702 inlägg
  kan du bara hitta var golvbjälklaget i taket ovanför har du ju en bra uppfästningspunkt. om sängen ska stå i ett hörn hade jag iaf haft stolpar längt väggarna men kanske lyckats lösa stolpen i rummet med avbärning mot golvbjälklaget. gissar att du har spräckpanel under bjälklaget, sedan vassmattor o kalkputs.
   
 3. D
  Medlem · 2 inlägg
  Tack för tips, ska ta reda på hur det ser ut med en regelsökare så återkommer jag!