Byggahus.se

Färgval på träpanel inne?

 1. B
  Medlem · 9 inlägg

  Berraropnäs

  Medlem
  Varför måste man använda kvistlack eller specialfärg med inbyggt skydd på panel inne? Fasadfärg kan man ju stryka utan genomslag. Följdfråga : kan man använda fasadfärg inne?
  Nån som vet? Skillnad?
   
 2. L
  Bannad · 6 737 inlägg
  Kvistlack ( detsamma som shellack ) är för att det på insidan hus ser lite fult ut med genomslag utsidan inte så viktig , men inte fel att ha det där , stora ytor mycket kvist att lacka
  Fasadfärg är en annan sort som kan avge lite ångor och annan kemisk substans ,
  svårt att måla en gång till med innefärg , har en annan yta mest halvblank och flyter inte ut och ger en slät yta som innefärg
   
 3. B
  Medlem · 9 inlägg

  Berraropnäs

  Medlem
  Tack, jag trodde att dagens vattenbaserade färger var ganska ofarliga när dom väl torkat. Känner mig alltid lite misstänksam när priset skenar iväg. Har målat hyvlat med fasadfärg, kan inte säga att finishen blev nämnvärt sämre, men fanken vet.
   
 4. Johan Gunverth
  Diversearbetare · Göteborg · 8 344 inlägg

  Johan Gunverth

  Diversearbetare
  Naftabaserade färger skapar mycket sällan genomslag från kvistar. Kvistlack är dock nödvändigt med vattenbaserade färger.
  Ofarligt och ofarligt. Lösningsmedelsbaserade färger osar under torktiden, men sedan är de hyfsat "ofarliga". Vattenbaserade färger som torkar innehåller fortfarande glykoler och konserveringsmedel och annat man egentligen man inte skall ha ständig hudkontakt med.
  http://www.kemi.se/nyheter-fran-kem...p-behovs-om-allergiframkallande-amnen-i-farg/
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.