Byggahus.se

Färgsättning

 1. H
  Medlem · 244 inlägg

  husmyran

  Medlem
  Vi ska bygga hus utanför detaljplanerat område, området har heller inga områdesbestämmelser och det ligger utanför samlad bebyggelse. När vi fyllde i vår bygglovsansökan hoppade vi över punkten färg - eftersom vi ansåg att de ändå inte hade någon rätt att yttra sig om den. Men då fick vi självklart en påminnelse om detta. Då vi hört från flera av våra blivande grannar att det varit mycket strul med färg för flera som byggt hus senaste tiden - där kommunen endast tänkte godkänna falurött med vita knutar (någon lyckades få gult godkänt) så meddelade vi kommunen att vi tänkte måla det rött med vita knutar. Allt för att slippa strul. Nu har vi fått bygglovet godkänt, på det står det att "Förslag till färgsättning med materilaval för byggnaden har redovisats."

  Med stöd av detta och att det inte finns några bestämmelser för området borde det väl vara fritt fram att måla huset i vilken färg vi vill? Borde vi ta upp frågan med kommunen och riskera strul?
   
 2. J
  Medlem · 395 inlägg

  jimata

  Medlem

  Re: Färgsättning

  Om du inte tar upp frågan med kommunen så blir du kanske tvungen att måla om huset. Och det strulet verkar besvärligare än att fråga först och måla sen! Falurödfärg är förresten en mycket bra färg ;) Lycka till!
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.