Färg på husets plåtdetaljer

2k läst  5 svar

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 8
  Funderar du på om du ska ha svarta, vita, röda eller kanske metallic-färgade stuprör och hängrännor? Vi pratade med färgexperten arkitekt Åke Svedmyr för att höra vad man bör tänka på när man väljer färg på plåten.


  Du kan läsa artikeln här: Färg på husets plåtdetaljer
   
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Intressant och inspirerande läsning detta eftersom vi precis håller på att pilla bort all färg från plåtar/fönsterbleck som tidigare varit vita.

  Nu är de plåtgråa istället!

  //FixarFarsan
   
 3. E
  Anonym
  Skrivet av: SJB

  Men.. takplåt, rännor, stuprör ja allt som redan är belagd med plastyta men behöver rustas med ny färg bör väl ej innebära att man behöver göra 99% av hela rubbet plåtrent? Vad för färger kan man använda till detta? Som sitter och fäster på denna plastyta, många år till,?
   
 4. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Det går att beställa plåt, fönsterbleck, stuprör och hängrännor i vilken färg som helst. En liten extrakostnad blir det, men oftast så mycket snyggare. Vi har alla vår plåtdetaljer i samma färg som fönstren vilket ger ett mycket enhetligt och harmoniskt intryck.
   
 5. E
  Anonym
  Skrivet av: Plåtslagare

  Det första huset har inte ens en hängränna .,. Det kallas fotränna som falsas ihop med resterande tak. Och prata med ett plåtslageri så går det att lösa alla färger som finns i stort sätt. Om ni ska måla om taket behöver ni bara borsta av all lös färg med stålborste . Grundmåla och måla i valfri kulör . Dock är den lösningen inget långsiktigt, 5 år sen ommålning igen. Och till er som vill ha aluzink GÖR DET INTE !
   
 6. E
  Anonym
  Skrivet av: Eddie

  Ska du måla över plastisol bör du ha de plåten, även tvättat!
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: