Byggahus.se

Färg på fog?

 1. A
  Medlem Nivå 1
  Vi ska renovera vårt kök (det kommer förhoppningsvis imorgon) och kom helt plötsligt på att vi inte funderat på vad vi ska ha för färg på fogen mellan kaklet på väggen. Vi ska ha ett vitt kakel 7,5*15 med fasade kanter och igår kväll tänkte vi att vi skulle ha vit fog. Har nu funderat på om vit fog kanske blir väldigt smutsigt om det tex stänker fett och sådant från spisen. Är det kanske smartare att ta någon grå nyans på fogen? Vilken nyans tror ni skulle passa isf? Ska man ta en ljusgrå eller ska man ta mörkgrå eller vad?

  Mvh Annis
   
 2. V
  Medlem Nivå 1
  En ljusgrå blev vi rekommenderade att ta. För som du säger, vitt blir ju grådassigt till slut ändå. Och mörkgrått har man mest på golv. Det blir lätt rutigt intryck annars.
   
 3. L
  Medlem Nivå 9
   
 4. Linska
  Medlem Nivå 10
  Kaklade för ngn mån sedan hemma hos mor. Det blev fasat 7,5x15 med ljusgrå fog, och det funkar jättebra!
   
 5. Y
  Medlem Nivå 9
  Vi valde ljusgrå till matt vit mosaik, det blev bra, det är en svag kontrast, män ändå tillräckligt nära och inte så mörkt för att det inte ska bli alldeles för "rutigt".
   
 6. A
  Medlem Nivå 1
  Tack för alla svar, det blir ljusgrå fog för oss också.
   
 7. nimhed
  Medlem · Nivå 12
  Om du vill skapa en lite äldre känsla på kaklet ska du välja en mörkare grå. Det var nämligen vad man hade som fog för ca 70-80 år sedan.

  Men men, vi satte upp våran 7,5*15 med ljusgrå och det blev bra.