Byggahus.se

Färdigställa övervåning Smålandsvillan

 1. R
  Medlem · 47 inlägg
  Vi har bestämt oss för att bygga en villa Nybro med Smålandsvillan, totalt är huset 195 kvadratmeter med inredd övervåning. Vi vill gärna ha övervåningen klar så snart som möjligt och bad därför om prisuppgift för att de ska färdigställa den.

  Vår säljare sa att de tar 475 000:- för detta. OBS! Vi tar in egen kalelsättare och sätter kakel då det ingår plastmatta.

  Är detta ett rimligt pris? De ska alltså inte kakla något utan endast inreda resten av övervåningen.

  Tyvärr vet vi inte om vi fixar att göra det själva. Vår säljare sa att han gjort sin egen övervåning och den landat på cirka 200 000 med allt material, el, målare som tapetserat och allt. Han har alltså gjort snickerit då han är snickare och han hade ändå lagt ned cirka 200-250 timmar, så räknar med att de tar dubbelt så lång tid för oss att göra det själva? Vet ej om de blir värt de där 200 000- 250 000:- man lan spara?

  Är de billigare att ta in egna snickare kanske?
   
 2. Shakula
  Husägare · Skåne · 596 inlägg

  Shakula

  Husägare
  Kolla om det ingår i deras totalentreprenad eller om de bara förmedlar tjänsten. Ingår det inte så kan du väl ta in ett par offerter och kolla pris. Om det ingår i deras totalentreprenad så kanske det kan vara värt en lite högre summa mot att du eventuellt kan få det billigare av någon annan. Tänk på att du oftast får det du betalar för, ta referenser.
  Personligen har vi budgeterat 250.000 för att färdigställa ovanvåningen (Kalmar).
   
 3. murak
  Nybyggare · Gotland · 398 inlägg

  murak

  Nybyggare
  Vi har också smålandsvilla (Västervik) och när man kollar runt så är det ca 500kkr som en komplett övervåning kostar att inreda om man lejer bort allt. Men det beror så klart på materialval etc.

  Vi tog nyligen in offerter för att isolera övervåningen (snickerier, isolering, gles, men inget gips) så man kan öppna upp och börja vara där på riktigt och det hamnar på ca 100kkr beroende på tjocklek och om man vill isolera upp till nock.

  Ang kakel i efterhand så bör ni kolla att det funkar med bjälklaget då det troligen ska förstärkas för att kaklet inte ska spricka. Antingen reglar man upp med cc300mm istället för de cc600mm som sitter som standard eller så har jag också hört att man kan skruvlimma t ex badrumsgips ovanpå spånskivan.

  Lycka till och återkoppla gärna och berätta hur ni gjorde!
   
 4. R
  Medlem · 47 inlägg
  Hej! Kollade med vår säljare och deg ingår inte i deras totaltentreprenad utan de förmedlar endast tjänsten. Hur och vad gör ni själva för att hålla den budgeten? :)
   
 5. Shakula
  Husägare · Skåne · 596 inlägg

  Shakula

  Husägare
  Jag har tänkt att göra i princip allt arbete själv. Så det är endast materialkostnad alltså.
  Å andra sidan låter det intressant det murak skriver med 100.000 för att isolera ovanvåningen, hade varit skönt att slippa göra den delen.
   
 6. murak
  Nybyggare · Gotland · 398 inlägg

  murak

  Nybyggare
  Om du e sugen på att snickra själv så kan jag även berätta att vi tog in en offert på endast blåsning av lösull (dvs du salar på reglar på takstolarna, sätter luftspalt om du vill ha det, samt plastar och glesar) och den var på 21kkr för snedtaket ända upp till nock, ~300mm tjocklek och hårt packad. Gavlarna hade vi tänkt att isolera med de skivor som följde med huset.
   
 7. Shakula
  Husägare · Skåne · 596 inlägg

  Shakula

  Husägare
  Det var exakt så jag plannerat att göra innan. Tack för prisuppgift, har något att jämföra med.
  Ska fundera på hur jag skall göra, låter onekligen intressant att leja bort isoleringen helt.
   
 8. murak
  Nybyggare · Gotland · 398 inlägg

  murak

  Nybyggare
  Vassego! Om du börjar med projektet så uppskattas det alltid att man lägger upp detaljerade bilder på hur man löser de olika momenten och så ;)

  Jag kommer inte sätta igång på ett tag då det är en carport och en bastu som ska byggas först, men jag har hunnit fundera en hel del.
   
 9. N
  Medlem · 63 inlägg

  Nybyggarn16

  Medlem
  Hur gick det med övervåningen? Vad slutade det på? Tar gärna namn på byggfirman ni anlitade.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.