Byggahus.se

Fackförbund vill se ny progressiv fastighetsskatt

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 2 753 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
  • Laddar…
 2. A
  Anonym
  Vi skrotade fastighetsskatten en gång för att den inte fungerade.

  Tror det var så att danskar och tyskar inte betalar skatt i Sverige vilket innebär att dom kan betala dom procenten extra i en budgivning.

  När fastighetsskatten rådde i Sverige sist så innebar det att äldre människor på västkusten som bott hela sitt liv vid vattnet en dag vaknade upp av att rika stockholmare köpte upp fastigheter. Områdets fastighetsvärde ökade enormt vilket medförde att gamla änkor inte hade råd att bo kvar i sitt gamla hus.

  Värdet på huset är inte kontanter i plånboken och kan då inte räknas som beskattningsbar. Inte förrän du säljer huset och omvandlar värdet på huset till pengar. Först då kan du betala skatten på vinsten. Men då borde det vara rimligt att man får dra av eventuella förluster i deklarationen om man har köpt vid dyrt tillfälle och tvingas sälja billigare.

  När du renoverar ditt hus med skattade medel ökar värdet och fastighetsskatten som du betalar varje år. När du efter 20 år säljer ditt hus, är den tidigare renoveringen inte värt något men du har i 20 år betalt skatt på ett värde som försvunnit. Nej fastighetsskatten är inte rätt väg att gå.
   
 3. A
  Anonym
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.