Byggahus.se

Få nämnden att sammankallas pga fel

 1. U
  Medlem · 59 inlägg

  ulle75

  Medlem
  Hej.
  Byggnadsnämnden hade möte i går och skickade vårat ärende på remiss. Anledningen var att vägfrågan till tomten skulle utredas. Saken är dock den att vi har det klart med vägfrågan (har servitut på vägen vi ska använda) dom blande ihop oss med en granne som inte har det löst. Kan man få nämnden att samlas igen pga att dom har gjort fel dvs. blandat ihop vårat ärende med ett annat. Eller måste vi snällt vänta tills nästa möte om en månad.  >:( >:( >:(
  Ulle
   
 2. J
  Medlem · 395 inlägg

  jimata

  Medlem

  Re: Få nämnde att sammankalls pga fel

  Varför lägger sig nämnden i om ni kan ta er till tomten eller inte? Det är inte byggnadsnämndens sak. Varför ska erat bygglov upp till dom?

  Till din fråga:
  Det är bara att snällt vänta till nästa möte om det måste upp till nämnden.
   
 3. F
  Medlem · 823 inlägg

  Re: Få nämnden att sammankallas pga fel

  Enligt 8 kap. 19 § första stycket PBL är det byggnadsnämnden som prövar ansökningar om bl. a. bygglov. (Sen är det en annan sak att i många kommuner har prövningen av enklare ärenden delegerats till tjänstemän som beviljar bygglov på BNs vägnar.)

  Enligt 3 kap. 15 § första stycket 4. PBL skall då tomter tas i anspråk för bebyggelse tillses att det finns en lämpligt belägen utfart...samt anordningar som medger nödvändiga transporter och tillgodoser kravet på framkomlighet för utryckningsfordon och från bebyggelsen på tomten.

  Såtillvida är ärendet korrekt handlagt.

  Lycka till!  :) :) :)
   
 4. U
  Medlem · 59 inlägg

  ulle75

  Medlem

  Nu har vi fått bygglov

  Jo vist gick det att få dem att samlas till ett extra möte. :)
  Första gången i vår kommuns historia som dom gör det. Bygglovets beviljades så nu är det byggsamråd i morgon och sen är det full fart :)
   
 5. O
  Medlem · Västmanlands län · 1 756 inlägg

  ordain

  Medlem

  Re: Få nämnden att sammankallas pga fel

  Oj, grattis!
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.