Byggahus.se

Extra värme

 1. N
  Medlem Nivå 1
  Vi har bytt ut våra BAHCO ACJ och BAHCO Minimaster ACF till Luftmiljös (numera Swegon) CombiWin och MiniWin-V60. Vill här samtidigt passa på att varna för Luftmiljö, vi har inte haft annat än problem med dem, både produkter och deras kundservice. Hur som helst, de räcker inte till för att värma vårt hus, trots att de utlovar det. Vi kommer nu få kompensation i form utav antingen ett konvektorelement eller en vanlig vattenburen radiator. Placeringen blir i hallen. Iall vi väljer konvektor blir det under trappan, och blir det radiator (rödmarkerad) blir det enligt bifogad bild.

  Installatören menar att det gott kommer räcka med radiatorn och placeringen för att värma de rum som är grönmärkta på bilden.

  Vi känner oss tveksamma till att värmen från elementet verkligen kommer kunna sprida sig som installatören menar. Vad tror ni?
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  Tomta.jpg
   
 2. E
  Medlem · Nivå 12
  Luftmängder i ditt tidigare system har varit baserat på att bära fram upp till 50-gradig luft. Det nya aggregatet ger samma luftmängd men ett vattenbatteri ,även om det är inkopplat mot ett fjärrvärmesystem, kommer aldrig upp i dessa 50 grader. Skulle det vara inkopplat mot en värmepump är det helt omöjligt. För att kompensera den lägre temperaturen skulle luftmängden behöva ökas vilket i princip görs då fläktkonvektorn monteras. Fläktkonvektorn kommer att göra en hel del med ger inga högre topptemperaturer utan en del av effekten dras med i återluftsgallret som troligtvis sitter vid golvet i hallen och direktvärmen från konvektorn når troligen aldrig bortre delen av vardagsrummet