Byggahus.se

Expert på konstruktion och hjälp SÖKES

 1. S
  Medlem Nivå 1
  Vi köpte en bostadsrättsradhus, vilket vi tänker renovera.
  Vi skulle vilja ha en öppen planlösning genom att ta bort väggen mellan vardagsrummet, köket och tvättstugan, enligt bilden nedan:
  Visa bilaga 384851
  Vi skickade in renoveringsplanen till föreningen, som svarade på följande sätt:
  För att få igenom detta behöver ni ta fram följande dokument och utredning:
  Konstruktion, utlåtande av expert på konstruktion iom att ni tar ned väggar mitt i radhuset, alla väggar är i sig bärande och hur fördelar man lasterna om dessa tas bort.
  När detta är klart kan ni skicka allt till mig.
  Därefter kommer vi att ta in en utomstående konsult som granskar dokumenten och detta kommer att debiteras er iom att det gäller ert radhus.


  Om någon har varit med och gjort liknande, skulle nån kunde hjälpa med kontakt till en expert eller företag som utför en sådan uppdrag? Någon som har en uppskattning vad utlåtandet, expert bedömningen och utföranden skulle kosta? Något mer att tänka på?

  Vi är faktiskt lite osäkra om väggen är bärande, vi fick infon från föreningen att "Samtliga innerväggar har en stöttande funktion, varav lastavvägning behöver ske om detta förändras." och sen att "alla väggar är i sig bärande" men renoveringsföretaget som vi pratade med säger att dessa väggar ser inte bärande ut enligt planlösningen.

  Bredden på hela huset är ungefär 6,15m.

  Vi tackar för hjälpen!