Byggahus.se

Ersättning för skador/repor

 1. F
  Medlem · 13 inlägg

  fLa

  Medlem
  Håller på att bygga hus, snart klart. Hur gör man med skador på parkett golv(repor), dörrfoder osv. Ska dörrfoder bytas eller spacklas/målas det bara över? :( Hur stor ersättning?
   
 2. C
  Medlem · 611 inlägg

  carlssoni

  Medlem

  Re: Ersättning för skador/repor

  Vid slutbesiktningen bedömmer besiktningsmannen om det föreligger fel av den arten att de måste åtgärdas. Åtgärderna skall utföras på ett fackmässigt sätt. Skador på exempelvis foder och listverk får spacklas och målningsbättras om det inte syns att bättring skett.
  Finns det repor i parketten gäller samma sak. Mindre skador kan slipas bort eller stavar bytas.

  Man kan naturligtvis komma överens om avdrag på kontraktssumman. Dessa brukar dock inte bli så stora. Kom överens med entreprenören att besiktningsmannen skall värdera vad det kostar att åtgärda och försök få ut detta belopp i ersättning. Entreprenören kan välja - ersätta eller åtgärda.
   
 3. F
  Medlem · 13 inlägg

  fLa

  Medlem

  Re: Ersättning för skador/repor

  Okey, tack för svar. Vad gäller vid följande: Vi har målat väggar och tak själva, på en del ställen har arbetarna gjort märken i väggen och i ett rum tagit upp ett felaktigt hål i taket för downlight lampa. Hålet är igen satt och spacklat. Men taket måste ju målas om?

   
 4. C
  Medlem · 611 inlägg

  carlssoni

  Medlem

  Re: Ersättning för skador/repor

  Vad entreprenören har skadat skall han naturligtvis rätta till eller ersätta. Påpeka detta för besiktningsmannen. Om han inte anser att detta är ett fel så kräv att han tar upp det i protokollet som en s.k. köparanmärkning.
  Och Du skall i vilket fall som hellst inte betala entreprenören hela beloppet förrän felet är åtgärdat. Håll inne ett belopp som motsvara vad det kostar att åtgärda. Åtgärdar han det inte kan Du låta göra det själv för de pengar Du håller inne.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.